Premda pobjeda protiv Danske polako pada u zaborav, a sve misli su okrenute četvrtfinalnom ogledu protiv Rusije, sjajna predstava Zadranina Danijela Subašića u osmini finala i dalje je jedna od najvećih priča World Cupa u Rusiji.

Subašić je na novinarskoj konferenciji u Sočiju govorio o načinu na koji se koncentrirao uoči pucanja jedanaesteraca, o snazi hrvatske vrste, o idućem suparniku u Rusiji, no jedno pitanje ga je posebno dirnulo, pišu Vijesti.hr.

Bilo je to pitanje o njegovom odnosu s Hrvojem Ćustićem koji je prije deset godina preminuo nakon što je glavom udario u zid na zadarskim Stanovima. Bilo je to zadnje pitanje na druženju s novinarima i Subašić nije izdržao. Emocije su ga slomile.

"Teško mi je i pričati o tome, majica sve govori" kazao je Subašić sa suzama u očima.

"Oprostite na suzama. Emocije su jeb.. stvar," kazao je kada se malo primirio.

Nakon smrti njegova velikog prijatelja zarekao se da će majicu s njegovom slikom nositi do kraja karijere. Nosio ju je u Zadru, Hajduku, Monacu, Ligi prvaka, Europskom i Svjetskom prvenstvu.

"Ta majica će uvijek biti na meni i uz nas", poručio je Subašić koji je postao drugi vratar u povijesti svjetskih prvenstava koji je obranio tri jedanaesterca.