U subotu je održan  VII Međunarodni hrvački turnir za djevojčice dječake, kadetkinje i kadete u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom. Na natjecanju je sudjelovalo 215 hrvačica i hrvača od čega 43 djevojčice što je do sada rekordan broj djevojčica na našem turniru.
Ove godine Zadar open posjetilo je 22 kluba iz sedam zemalja: Njemačka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina i naravno klubovi iz Hrvatske kojih je bilo najviše. Hrvački klub Zadar predstavljalo je 30 natjecatelja a ekipno smo osvojili drugo mjesto što je u ovoj uglednoj konkurenciji odličan rezultat, dok su nam gosti iz Ukrajine pobjegli za samo dva boda.

Prvi kvalifikacijski dio natjecanja održan je u OŠ Zadarski otoci u vrlo dobroj natjecateljskoj atmosferi a finalni dio natjecanja koji je započeo u 20:00 sati održan je na Poljani Ivana Pavla II ispred 500 tinjak gledatelja. Osim hrvačkih borbi koje su bile priređene u dva seta po 7 i po šest borbi različitih uzrasta turnir su uveličali i gosti, hrvatski reprezentativci Antonio Kamenjašević i Ivan Lončarić koji su prezentirali napredne hrvačke tehnike i dodatno podigli atmosferu na Forumu. Uz naše reprezentativce imali smo i posebnu gošću Niku Ražov koja je sa nekoliko glazbenih brojeva uljepšala cijeli događaj.

Za uspješnu organizaciju cijelog događaja možemo zahvaliti svim našim sponzorima i donatorima a osim njih veliki doprinos u realizaciji kao i svake godine do sada imali su roditelji naših hrvačica i hrvača koji su prepoznali važnost održavanja Zadar open-a a mnogi od njih pomažu rad kluba kao i sve naše akcije kroz cijelu godinu.