ZADAR- Slovenski trener Aleš Pipan (59) novi je stari trener Košarkaškog kluba Zadar. Njemu je iz kluba poslan jednogodišnji ugovor na potpisivanje koje se očekuje tijekom dana. 

Kolika će mu biti plaća, to je poslovna tajna. Kako smo doznali od predsjednika Nadzornog odbora Ivana Mijolovića, radi se o nižem iznosu nego što ga je tražio sad već bivši trener Aramis Naglić. Pregovore sa Slovencem vodio je sportski direktor Branimir Longin.

- Zadovoljni smo što smo se dogovorili s iskusnim stručnjakom kao što je Pipan. Riječ je u studioznom treneru koji je, uz brojne klubove, vodio i tri nacionalne reprezentacije (Slovenija, Poljska i Makedonija). Ne boji se dati priliku mladim igračima, što je pokazao u Zadru kada je prije sedam sezona vratio momčad u ABA ligu i promovirao neke igrače poput Ante Delaša, rekao je Longin.

Prije sedam godina Pipana je u Zadar doveo tadašnji sportski direktor Branko Skroče. Tada 52-godišnji slovenski stručnjak, koji je te 2011. godine bio aktualni izbornik poljske reprezentacije, jednoglasno je izabran od strane Upravnog odbora kluba.

U Zadru je proveo svega jednu sezonu, ali to je bilo dovoljno da KK Zadar vrati u ABA ligu. Nakon njega trenersko je mjesto preuzeo Ante Nazor. Pitanje trenera sada je riješeno pa se Zadar okreće slaganju igračkog kadra za novu sezonu.

- Već smo razgovarali o njegovoj viziji prve momčadi te ćemo u dogovoru s trenerom odmah krenuti u razgovore s igračima. Kako s onima iz prošlosezonske momčadi, tako i s onima koji su potencijalna nova pojačanja. Dosta toga bi se moglo znati već u idućih nekoliko dana, poručio je Longin.