U belgijskom  gradu Charleroi održano je Europsko prvenstvo košarke u kolicima divizije B na kojem je nastupila hrvatska reprezentacija.

 Za Hrvatsku reprezentaciju su nastupili tri igrača koji nastupaju za prvaka države i osvajača hrvatskog kupa KKOI Zadar; Ivan Hromin, Alen Bračanov i Stipe Pešić, dok je voditelj KKOI Zadra Ante Rubeša imao ulogu Team Managera. Naši reprezentativci su zauzeli šesto mjesto od devet reprezentacija te su tako osigurali ostanak u B diviziji.

Europsko prvenstvo za košarkaše u kolicima je podijeljeno u A, B i C diviziju tako da u svakoj nastupa deset momčadi. Prvih pet plasiranih reprezentacija iz divizije A nastupa na paraolimpijskim igrama dok posljednje dvije ispadaju u diviziju B. Prve dvije ekipe iz divizije B ulaze u viši rang, odnosno diviziju A, dok posljednje dvije ispadaju u diviziju C, iz koje također dvije prvoplasirane ekipe ulaze u diviziju B.

Na Europskom prvenstvo divizije B Hrvatska reprezentacija je nastupila u skupini B u kojoj su još nastupili reprezentativci: Slovenije, Bosne i Hercegovine i Litve, dok su u skupini A nastupile reprezentacije: Austrije, Rusije, Švedske, Latvije i domaćina Belgije. U skupini B naši reprezentativci su izgubili od reprezentacija Bosne i Hercegovine rezultatom 60:47 i Litve rezultatom 81:60, te su pobijedili reprezentaciju Slovenije rezultatom 53:40!
Sa dva poraza i pobjedom naši reprezentativci su odigrali sa reprezentacijom domaćina Belgije utakmicu za peto mjesto i izgubili rezultatom 67:54 te tako zauzeli šesto mjesto na europskom prvenstvu divizije B.

Ostaje žal za još jednom propuštenom prilikom za napredovanje u diviziju A, ali i zadovoljstvo što ćemo za dvije godine imati novu priliku. Također donekle možemo opravdati rezultat zbog ozljeda koje su najbolje igrače odvojili od aktivnog treniranja u minuloj sezoni ali i nedostatka sportske sreće, jer smo u svim utakmicama imali aktivan rezultat do sam kraj utakmice pa i činjenice da smo nove prvake divizije B reprezentaciju Rusije dobili u pripremnoj utakmici prije tri tjedna.
Finale su odigrale odlična ekipa Austrije koja je do finala ostvarila sve pobjede i ekipa Rusije koja je upisala dva poraza u prva dva kola (prvi od Austrije 50:41), a zatim pobijedila sve do kraja pa i moćnu Austriju u finalu rezultatom 59:49!

 

Final ranking
1 Russia
2 Austria
3 Lithuania
4 Bosnia Herzegovina
5 Belgium
6 Croatia
7 Sweden
8 Latvia
9 Slovenia