Kazališta Trešnja - Zagreb, Kazalište lutaka Zadar, HNK Split, Glumci u Zagvozdu, Luda kuća i slobodnjaci napravili su ovaj vikend veliki šušur u zadarskom akvatoriju - od Preka do Sali. 

Iz jedne bezazlene ćakule, na krmi broda, stvorila se ideja prve Glumačke regate u organizaciji Yacht klub Zagreb te velikoj pomoći Marine Preko i JK Guc iz Sali. Pod sloganom „Preko - Sali do zvijezda" okupilo se 30-ak poznatih glumaca, a uvjeti za jedrenje su bili idealni i nitko se nije vratio kući bez doživljaja. U kuturnom dijelu programa nastupili su Rene Bitorajac, Vedran Mlikota, What the Funk band, Željko Vukmirica s baladom Petrice Kerempuh u RAP verziji, Rene & Pavo Medvešek s pjesmom o jedrenju te Gabrijela Meštrović Maštruko s recitacijom pjesme svog oca Veljka - "Školj i kolo njega" na ugljanskom govoru. 

- Ti ljudi nastoje nas oplemeniti i zabaviti pa smo odlučili vratiti im istom mjerom. Veliko hvala glumcima, poručio je Alan Smojver, voditelj Marine Preko. U fotogaleriji Željka Karavide pogledajte jedinstvenu atmosferu s prve Glumačke regate!