U Savudriji se 16.- 23 lipnja održava državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru. Na natjecanju u atletici Melani Pavlović iz Zadra je osvojila naslov državne prvakinje u kategoriji 2007. godište za djevojčice. 

Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osiguravaju odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza. Raspored atletike donio je pobjednike i svih regija:

Djevojčice 2009.:
1. Petra Žulj (Osijek)
2. Matea Koska (Zagreb)
3. Lucija Hozjak (Prelog)

Dječaci 2009.:
1. Borna Bencarić (Osijek)
2. Lino Plevnjak (Prelog)
3. Ivano Škara (Zadar)

Djevojčice 2007.:
1. Melani Pavlović (Zadar)
2. Ema Knežević (Osijek)
3. Ema Bugarinović (Bjelovar)

Dječaci 2007.
1. Fran Kucel (Đurđevac)
2. Petar Krešimir Balen (Križevci)
3. Karlo Lučić (Zadar) i Ivano Hladnik (Rugvica)

Nakon turnira u atletici na rasporedu je graničar. Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupit će više od 600 natjecatelja za koje su osigurani besplatni put, smještaj i sve animacije. Osim natjecanja, djeci će na raspolaganju biti različite animacije kao i edukativna predstava ravnateljstva policije u sklopu velike edukativne kampanje Zajedno više možemo- u suradnji s policijom Ministarstva unutarnjih poslova i Plazma Sportskih igara mladih. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje - Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.