Dvojica igrača Zadra, Kristijan Krajina i Domagoj Vuković, na pripremama su hrvatske košarkaške reprezentacije pred kojom su dvije kvalifikacijske utakmice, s Italijom i Rumunjskom, kroz koje će pokušati izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Igrači izbornika Dražena Anzulovića će u petak 15. lipnja u Sv. Martinu odigrati trening utakmicu s U-20 reprezentacijom Hrvatske, a 17. lipnja odlaze u Opatiju gdje će 19. i 22. lipnja odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH.

- Dobio sam priliku priključiti se pripremama nacionalne vrste, velika mi je čast biti tu i pokušati se kroz sljedećih desetak dana nametnuti izborniku. Sam poziv u dres reprezentacije smatram nagradom za moj trud u Zadru i motivaciju za daljnje dokazivanje i napredak - kaže 24-godišnji Domagoj Vuković kojem je ovo prvi boravak u kampu A reprezentacije, ali ima iskustva u nastupima za mlade reprezentativne uzraste.

- Situacija u kojoj se nalazimo kao reprezentacija je teška, ali dok god ima izgleda siguran sam da će svaki od nas igrača, kao i trenera dati svoj maksimum da se plasiramo na SP - dodaje Vuković.
Igrači iz NBA, Bogdanović, Šarić i Zubac trebali bi se priključiti trenažnom procesu 20. lipnja, a već 28. lipnja se igra prva kvalifikacijska utakmica za SP u Trstu protiv Italije. Utakmica protiv Rumunjske u Cluju slijedi 1. srpnja.

- Čast mi je biti pozvan u reprezentaciju. To mi je uistinu prava nagrada za sav trud koji sam uložio u svojoj karijeri i za dobre igre u dresu Zadra. Kroz trening i utakmicu pokušat ću se izboriti za ulazak u uži krug izabranika. Kao reprezentacija imamo nešto više od dva tjedna kako bi se pripremili za utakmice s Italijom i Rumunjskom koje treba pobijediti. Optimist sam i vjerujem da ćemo uz pomoć naših NBA igrača ostvariti željeni rezultat - poručuje Kristijan Krajina.

Ljeto za igrače i stožer ne završava s kvalifikacijama, jer ih očekuje Kup Borislava Stankovića koji se održava u Kini od 14. do 17. kolovoza, a osim naše, sudjeluju i reprezentacije Kine, Tunisa te Finske.