U organizaciji Triatlon kluba Zadar, Turističke zajednice Općine Privlaka, Općine Privlaka i domaćeg komunalno poduzeće „Artić, u nedjelju je održana utrka Privlaka run 2018.

Utrka čiji je start bio u povijesnoj jezgri s trga Kolište sastojala se od dvije discipline (4,5 i 9 km) i u cijelosti je bila posvećena čuvenim privlačkim sabunjarima. Sudjelovalo je 400-tinjak natjecatelja s područja općine Privlaka i njezine okolice, a među starijima je nastupilo i stotinjak dječaka i djevojčica u dobi od 4 do 13 godina. Program je vodio zadarski novinar Robert Zorić.

Najuspješnijima su zaslužena odličja, medalje i pehare uručili općinski načelnik Gašpar Begonja i njegova zamjenica Nina Škibola. Za sve sudionike, sponzore, goste i mještane Privlake koji su sa posebnom pozornošću pratili trku od početka do kraja, pripravljena je gratis okrjepa od strane domaćeg kulinarskog tima. Cjelokupno nedjeljno događanje na kraju je glazbenim nastupom na Kolištu, začinio zadarski bend „Hot Stuff". Suorganizatori utrke bili su Škola trčanja Zadar, O. Š. Privlaka, dječji vrtić „Sabunić" i DVD Privlaka a sponzori Sonik d.o.o i obrt Ivo Kobaš.

Rezultati 4.5 km muškarci:
1. Perica Brkić
2. Ivan Dolenec
3. Tomislav Mijić


Rezultati 4.5 km žene:
1. Emila Čvrljević
2. Vanja Petrović
3. Matea Juričić

Rezultati 9 km muškarci:
1. Ivan Dželalia
2. Mario Bosnic
3. Ante Špaleta

Rezultati 9 km žene:
1. Radmila Maksimović
2. Marija Kurta
3. Kristina Brčić