U subotu 2. lipnja na Učkoj su podijeljene državne medalje najboljim hrvatskim biciklistima u disciplini cestovnog uspona za 2018. godinu. Biciklistički klub Zadar je sa pet osvojenih odličja još jednom natjecanje završio kao najuspješniji klub

Medalje su osvojili: Slavka Barešić - 1. mjesto (kategorija kadetkinje), Karla Kožić - 2. mjesto (juniorke), Toni Srbić - 3. mjesto (juniori), Oliver Gojković - 3. mjesto (kadeti), Luka Škara - 3. mjesto (U15).


Posebno veseli plasman najboljeg hrvatskog vozača kategorije U13 u dresu Bk Zadar Luke Škare, koji je došao do postolja dvije godine starije kategorije U15, kao i njegove klupske kolegice Slavke Barešić, koja je postala državna prvakinja također u dvije godine starijoj kategoriji. Ova kadetkinja izrasta u dostojnu nasljednicu Maje Perinović.

Ostali vozači Bk Zadar u natjecateljskim kategorijama također su se plasirali visoko u poretku - Lovro Matek i Nicolas Gojković su zauzeli četvrta mjesta među Juniorima i U15, dok je Duje Peričić bio šesti u kadetskoj utrci.