U ukupnom poretku od 13 hrvatskih visokoškolskih institucija nakon zbrojenih svih osvojenih medalja u svim sportovima Sveučilište u Zadru osvojilo je 5. mjesto na UniSport Finals u Rovinju. Zadarski studenti našli su se u poretku iza studenata sa Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Rijeci te TVZ-a. Od 27. do 30. svibnja 2018. g. u Rovinju se održalo natjecanje UniSport Finals, koje je okupilo 750 najboljih studenata sportaša Hrvatske koji su se natjecali u 7 sportova ( košarka, futsal, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis i šah). Na natjecanju sportaši zadarskog sveučilišta  ostvarili odlične rezultate osvojivši tri odličja.

Košarkašice, predvođene trenericom dr. sci. Gordanom Ivković, postale su studentske viceprvakinje Hrvatske. Prvo su u polufinalu pobijedile ekipu Splita rezultatom 66:63, da bi potom u finalu protiv ekipe Osijeka u utakmici punoj drame i preokreta nakon produžetka izgubile rezultatom 73:72.

Šahistice i šahisti Sveučilišta u Zadru svojim su šahovskim potezima svatko u svojoj konkurenciji došli do trećega mjesta i brončanih medalja.

Osim gore navedenih ekipa, u Rovinju je nastupila i ženska stolnoteniska ekipa, koja je osvojila četvrto mjesto, dok su muška stolnoteniska ekipa i ženska teniska ekipa osvojile peto mjesto.