Triatlon klub Zadar izvjestio je o svojim aktivnostima:

Prošle nedjelje u Mošćeničkoj Dragi održane su utrke super sprint i sprint triatlona u organizaciji Triatlon kluba Triton. Za Triatlon klub Zadar nastupili su Roko Šango, Josip Klanac, Rafael Buljat, Jagoda Kraljević te Ana Petrić. Roko Šango je zauzeo izvrsno treće mjesto u apsolutnom poretku i svojoj dobnoj kategoriji, a Jagoda Kraljević bila je zlatna u svojoj dobnoj kategoriji (Ž 45).
Utrka sprint triatlona (750 m plivanja-20 km vožnje bicikle-5 km trčanja) bodovala se za triatlon kup Hrvatske za kategoriju U19 (mlađi juniori i juniori) i apsolutno, a startala je u 14.30 h. Nastupili su Ivan Gobin, Ivan Tuta, Vice Buljat, Jurica Grzunov, Ivan Kraljić, Ivan Miljković te Nives Šarić. U svojoj kategoriji zlato su osvojili Ivan Gobin i Nives Šarić, a srebro Ivan Tuta i Vice Buljat. Triatlonska sezona se polako zahuktava, a TK Zadar već sljedeći tjedan očekuje utrka na Rabu na kojoj su već tradicionalni natjecatelji, a ovoga puta dolaze u najvećem broju dosad.

Jacopo Butturini, triatlon TK Zadra, započeo je svoju prvu službenu sezonu pod hrvatskom zastavom.
Ova natjecateljska godina započela je utrkom Europoskog kupa na Gran Canariji u distanci Sprint gdje je Jacopo osvojio svoje prve bodove za Hrvatsku. Ovo su ujedno i prvi osvojeni bodovi za Hrvatsku reprezentaciju nakon dugog niza godina. Jacopu je ova utrka omogućila uspon na svjetskoj triathlon ljestici.


Nakon Gran Canarije, triatlonac TK Zadra je nastupio na Internacionalnoj utrci u Caldaru u Italiji, u Olimpijskom triathlonu, gdje je zauzeo visoko apsolutno 3. mjesto.
Kratak odmor, 2 tjedna teskih treninga u Veroni i dosao je trenutak za nastupanje u Salo-u, gradiću na obali poznatog talijanskog jezera Lago di Garda. Od samog plivanja na početku utrke, u dogovoru sa svojim trenerom, cilj je bio zauzeti prve pozicije i onda ih pokušati odrzati tokom cijele utrke. Nakon izlaska iz vode sa ostala 4 triatlonca, Jacopo je krenuo odlučno na biciklistički dio utrke te je sisao sam 2 sekunde ispred ostalih natjecatelja. Zadnjih 5 km trcanja nisu prestavljala nikakav problem jer je već imao veliku prednost te je zauzeo najvišu stepenicu apsolutnog podija.


Europska turneja natjecanja se nastavila u Poljskoj, gdje je osvojio dodatnih 36 bodova u utrci održanoj u jako teškim kisnim uvjetima. Iako je u obje utrke Europskog kupa osvojio bodove, te ostvario 2 podija na utrkama u Italiji, Jacopo još uvijek nije u Top formi jer ga još čekaju bitne utrke u inozemstvu i u Hrvatskoj. Ovaj vikend odraditi će utrku u Njemackoj Bundesligi , odnosno prvog njemackoj triatlon ligi. Nakon toga ceka ga utrka Eurposkog kupa u Weertu u Nizozemskoj. Ukoliko ostvari dovoljno bodova, probat će se kvalificirati za Svjetski Kup u Antwerpenu, 17 Lipnja 2018.


Sto se tice domacih natjecanja, pocetkom 7.mjeseca Hrvatski Triatlon Savez organizira Prvenstvo Hrvatske u Sprint distanci i sigurno cemo imati priliku vidjeti nastup Butturinija koji ce se boriti za naslov prvaka Hrvatske. Zelimo mu srecu na njegovim Europskim i domacim aventurama!