U pravoj drami na igralištu Vukovar u Kaštel Starom nogometaši Zadra izborili su, prema svemu sudeći, ulazak u Drugu HNL. Iako je najgora momčad lige vodila sve do desetak minuta prije kraja, Zadrani su s(p)retno preokrenuli rezultat te teže od očekivanja došli do cilja, koji je u pojedinim trenucima utakmice izgledao neostvariv.

Iako je igrao utakmicu bez ikakvog značaja, Val je bolje krenuo te je poveo već u 20. minuti. Cikojević je iskoristio odlično dubinsko proigravanje suigrača, izišao sam pred Pinčića i zabio za 1:0. U 38. minuti situacija koja je Zadru trebala olakšati posao - domaći igrač Mislav Pezo dobio je crveni karton i ostavio svoju momčad sa samo 10 igrača na terenu. Zadar jest preuzeo inicijativu, ali nije stvorio izrazitije prigode za gol, osim jednog lošeg pokušaja Petkovića s 5 metara u 45. minuti.

Zadar je u nastavku potpuno pritisnuo domaćina, ali bez izrazitijih prilika za gol. U 79. minuti napokon izjednačenje - Vinko Petković je sam uzeo loptu na 30-ak metara od gola, probio se kroz nekoliko igrača te s linije kaznenog prostora poslao loptu u rašlje za 1:1.

U 82. bilježimo pokušaj Repića, u 85. Župana, ali oba su prošla pored gola. U 87. minut preokret - kazneni udarac za Zadar kojeg strijelac prvog gola Vinko Petković pretvara u gol za 1:2. Domaći vratar pročitao je udarac, ali nije stigao uhvatili loptu upućenu u donji lijevi kut. Cijela Zadrova klupa ulijeće u klupko i slavi gol vjerojatno vrijedan Druge lige.

Zadar još čeka formalno odobrenje licence za Drugu HNL. Budući da Croatia nije zatražila licencu, Zadar bi kao najbolje plasirana momčad trebao u viši rang, dok će Split morati igrati dodatne kvalifikacije. Val ispada iz Treće HNL kao najgora momčad natjecanja.

VAL - ZADAR 1:2
KAŠTEL STARI. Igralište Vukovar. Sudac: Emil Tomašević (Ploče): Strijelci: 1:0 Cikojević (20), 1:1 Petković (79), 1:2 Petković (89, 11m).
Val: Slavica, Sunara, Melvan, Perković, Kustura, Baturina, Grubić, Cikojević, Barišić, Pezo, Dadić.
Zadar: Pinčić, Repić, Pranić, Tokić, Torbarina (od 72. Rončević), Župan, Jerbić, Čubrilo, Jurić, J. Jurjević (od 46. Smokrović), Petković (od 90. Sarić).