Na međunarodnom hrvačkom turniru održanom protekle nedjelje u mađarskom gradu Szigetvaru sudjelovalo je oko 250 hrvača i hrvačica iz nekoliko susjednih zemalja: Slovačka, Slovenija, Hrvatske i naravno domaći klubovi iz Mađarske. Hrvački klub Zadar predstavljala su četiri dječaka u dvije uzrasne skupine.

U uzrasnoj skupini starijih dječaka rođenih 2003/04. godine u kategoriji do 69 kg nastupio je aktualni prvak Hrvatske Moreno Kolega. Moreno je jednim porazom i jednom pobjedom u konkurenciji od sedam hrvača osvojio odlično treće mjesto.

U uzrasnoj skupini Mlađih dječaka rođenih 2005/06. godine u kategoriji do 50 kg nastupio je Šime Urić. Šime je sa jednom pobjedom protiv predstavnika Mađarske i dva poraza u konkurenciji osam natjecatelja osvojio peto mjesto.

U kategoriji do 63 kg nastupio je Luka Kevrić. Luka je jednom pobjedom nad predstavnikom Slovačke i dva poraza od hrvača iz Hrvatske osvojio treće mjesto.

U kategoriji do 69 kg nastupio je također naš aktualni prvak Hrvatske Roko Strika. Roko je i ovaj put imao najteži dio posla jer je bio u kategoriji s još četiri hrvača, kada se hrva Nordijskim sustavom sparivanja (svatko protiv svakog). U prvoj borbi pobijedio je predstavnika Ludbrega, drugu borbu bio je dominantan protiv predstavnika Koprivnice, kojega je ranije pobijedio i u borbi za zlato na Prvenstvu Hrvatske, a zatim su uslijedile dvije vrlo teške borbe protiv predstavnika Slovačke koje je Roko taktički vrlo dobro odradio i sa četiri pobjede osvojio prvo mjesto na ovom Međunarodnom natjecanju.

U sljedećem razdoblju Hrvački klub Zadar očekuje veliki broj međunarodnih turnira koji se većinom održavaju u Hrvatskoj: Ludbreg, Pula, Zagreb i Gospić. Međunarodni turnir ZADAR OPEN 2018. bit će održan u subotu 30. lipnja kao posljednji turnir u ovom dijelu sezone.