U subotu, 19. svibnja od 11 do 13 sati u Zadru kod Marine Borik održat će se 2. biciklistička utrka Dukat Fit i Dukatino utrku za djecu. 

Svi ljubitelji vožnje bicikla, kako oni posve fit, tako i oni koji uživaju u lakšem bicikliranju još jednom imaju priliku pokazati svoje umijeće pedaliranja. Utrke će se voziti u četiri kategorije - tri Dukatino utrke za djecu i Dukat Fit utrka za odrasle, a okupit će bicikliste svih uzrasta.

Sudjelovanje je besplatno, a svaki sudionik na dar dobiva Dukat Fit ili Dukatino poklon paket, dok pobjednike očekuju nagrade Decathlona i Dukata.

Raspored utrka:

11.00 Dukatino mali (3 do 5 godina) - 100 m

11.20 Dukatino srednji (6 do 8 godina) - 1,2 km

11.40 Dukatino veliki (9 do 12 godina) - 1,2 km

12.00 Utrka Dukat Fit (> 13 godina) - 7,1 km

12.15 Proglašenje pobjednika Dukatino utrka za djecu

13.00 Proglašenje pobjednika utrke Dukat Fit

Nakon utrke veliki natjecatelji moći će se osvježiti Dukat Fit mliječnim proteinskim napitcima, a oni mali Dukatino proizvodima te uživati u igri s Dukatinom u Dukatino kutku.

Ovogodišnja utrka održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zadra pa će Dukat Fit utrku za odrasle otvoriti Ante Babić, zamjenik gradonačelnika, koji će odvoziti jedan krug oko Marine Borik.

Cilj ovog događanja je promicanje urbanog biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza i rekreacije te brige o zdravlju i usvajanja zdravih životnih navika.

Više informacija o utrci kao i online prijave dostupni su na www.dukatfit.hr