Ela Žuvanić s Premude iz veslačke obitelji, učenica zadarskog MIOC-a i perjanica zadarskog Jadrana iz kojeg su se pohvalili s prvom reprezentativkom:

Po prvi puta u povijesti Veslačkog kluba Jadran jedna veslačica nastupila je na međunarodnoj regati u dresu hrvatske veslačke izborne vrste. Ela Žuvanić veslala je u četvercu na pariće juniorki na međunarodnoj juniorskoj regati u Munchenu i osvojila drugo mjesto prvog dana natjecanja dok je drugoga dana natjecanja u istoj disciplini zauzela peto mjesto. Regata u Munchenu poznata je po tome što je najveća i najjača juniorska regata u Europi, a i izvrsna provjera pred velika natjecanja.

Posadu četverca prvog dana natjecanja sačinjavali su, uz Elu Žuvanić, i Kristina Fortuna, Talia Kovačić te Andrea Palada. Vrlo dobrim veslanjem ostvarili su treće vrijeme ukupno od svih posada četveraca na pariće juniorki.

Nažalost, dobro veslanje iz prve utrke nisu uspjeli ponoviti u drugoj utrci pa je zauzeto peto mjesto u svojoj skupini. Drugog dana četverac je nastupio u sastavu Lorena Vukić, Ela Žuvanić, Talia Kovačić i Andrea Palada.

Ovaj četverac dobiti će još jednu šansu da ostvari normu za Europsko prvenstvu u francuskom Gravelinesu krajem svibnja.

Tako je Ela ispisala povijest zadarskog veslanja nakon ponovnog pokretanja ženskog veslanja u Zadru prije pet godina. Kako Ela dolazi iz tradicionalne veslačke obitelji s zadarskog otoka Premude, u kojoj su djed i otac bili također veslači, i ona je, došla u veslanje u prvu generaciju, koja je nakon dugih 40 godina stanke ponovno zaveslala u Jadranu.