Pred nogometašima Zadra posljednja je domaća ligaška utakmica ove sezone. Sutra u 17 sati, u sklopu pretposljednjeg, 29. kola 3. HNL jug, na Stanove stiže Kamen iz Ivanbegovine, trenutačno 10. momčad prvenstvene ljestvice.

Dva kola prije kraja Zadar se nalazi na četvrtom mjestu s bodom manje od trećeplasiranog Primorca, odnosno dva manje od drugoplasiranog Splita. Stoga se, u kontekstu plasmana u Drugu HNL, pobjeda protiv Kamena nameće kao imperativ.

- Svaka utakmica je važna i ima svoju težinu pa tako i ova. Imamo određenih problema, jer ne možemo računati na Branka Čubrila i Karla Torbarinu, koji imaju po tri žuta kartona, ali imam apsolutno povjerenje u sve igrače u kadru i siguran sam da će oni koji ih zamijene to učiniti na najbolji mogući način. Dobro smo trenirali ovaj tjedan, spremni smo i napravit ćemo sve za pobjedu - kaže Dragan Blatnjak.

Trener Zadra odmah otklanja mogućnost da će se na klupi za vrijeme utakmice osluškivati rezultati s drugih terena.

- Od prvoga dana sam naglasio svojim igračima da ne gledamo u tuđe dvorište nego samo u svoje. Jedino što tražim od njih je da se fokusiraju na utakmicu s Kamenom, koja neće biti nimalo laka, a na to što će se događati na drugim terenima ne možemo utjecati, niti se time želimo opterećivati. Činjenica je da se u posljednje vrijeme događaju neke čudne stvari, ali mi moramo gledati sebe i naš cilj, a to su tri boda protiv Kamena.

Podrška s tribina Stanova našim momcima sutra će biti itekako potrebna.

- Pozivam sve ljubitelje nogometa i sve one koji vole Zadar da dođu pogledati utakmicu i podržati svoj klub, a mi im možemo obećati da ćemo napraviti sve da prezentiramo dobar, atraktivan nogomet i uz maksimalnu borbenost, vjerujem da ćemo na kraju svi imati razloga za zadovoljstvo - za kraj će Blatnjak.