Održan je još jedan Prvomajski tradicionalni turnir u sustavu 3 na 3 „Ljevica Zadar 2018". Na turniru je bilo prijavljeno šest ženskih i 16 muških ekipa. U ženskom natjecanju nastupile su ekipe IPA Zadar, SuperChiks Pro, SuperChiks Ultra, Zadranke, Forum Mladih, FŽ Zadar.

Utakmice su u prvoj fazi natjecanja odigrane o skupinama te su u daljnju fazu natjecanja nastavile samo četiri ekipe. Tako su se u polufinalu susrele ekipe SuperChiks Pro i SuperChiks Ultra, te ekipa IPE Zadar i Foruma mladih. Pobjednici ovih polufinalnih susreta bile su ekipe SuperChiks Pro i IPE Zadar koji su snage odmjerile u finalu. Za nijasnu spretnija i bolja je bila ekipa Ipe Zadar koja je ove godine odnijela pehar i zlatne medalje za osvojeno prvo mjesto, srebro je pripalo SuperChiksicama Ultra pod vodstvom Ane Demo, a bronca SuperChiksicama PRO pod vodstvom Mira suraća. Drvenu medalju za osvojeno četvrto mjesto dobila je ekipa Foruma mladih. Valja svakako spomenuti kako je ekipa IPE Zadar prošle godine na ovom turniru osvojila 3. mjesto.

U pohod na osvajanje prestižne titule prvaka 'Ljevica Zadar 2018" u muškom djelu turnira natjecalo se sveukupno 16 prijavljenih ekipa. Prijavljene ekipe bile su: Jazine Arbanasi, Hangar 18, Deportivo, Ričine, MNK Ljevica Zadar, Bagatelo, Lav Zaštita, MNK Pakica, Ikone, MNK Murvica, Lovinac, Otpisani, Oba Daju, UMPD, Amigosi i SDP Zadar. Nastup u polufinalu izborile su ekipe Deportivo - MNK Pakica i Lovinac - Amigosi. Ekipa MNK Pakice bila je uspješnija te su rezultatom od 0:3 čekali svog protivnika u finalu. Pobjednika utakmice Između Lovinca i Amigosa čekalo se sve do zlatnog pogotka u trećem poluvremenu kada je ekipa Lovinca čudesnim pogotkom s vrha šesnaesterca pogodila u same rašlje vrijedan nastupa u finalu.

Pred sam početak finalne utakmice nebo iznad Trga pet bunara odlučilo je promiješati karte te su glavni stratezi momčadi morali pripremiti novu taktiku s obzirom na to da je sve mirisalo na kišu. Ekipa MNK Pakice kroz cijele kvalifikacije bila je nedostižna za protivničke momčadi te su jednoglasno odlučili da bez obzira na vremenske prognoze nastavljaju turnir na patikama za suho. Neumoljiva zviždaljka sudca Krešimira Zrilića poput nekog HARP stroja prvim zviždukom zazvala je i prve kapi. Bio je to znak za početak kraja za MNK Pakicu. Nespretnost u odluci u ključnom trenutku dovela je do toga da su igrači Pakice u momentima svojim elegantnim pokretima podsjećali na Idoru Hegel u najboljim danima. Ekipa Lovinca suvereno je vladala terenom te su već u prvom poluvremenu imali lijepu prednost od četiri pogotka.

Taktika prelaska na patike za kišne uvjete na kraju je bila ključna za pobjednika Prvomajskog malonogometnog turnira 'Ljevica 2018" i zlatne medalje, dok se Pakica morala zadovoljiti srebrenom medaljom. Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je ekipa Deportivo.

RASPORED:
1. mjesto - Lovinac (Frane Baljak, Roko Baljak, Antonio Vedrić)
2. mjesto - MNK Pakica (Kristijan Radeta, Marin Žilić, Dino Parać)
3. mjesto - Deportivo ( Mario Surać, Franko Surać, Stipe Jukić, Ante Jukić)

Za vrijeme održavanja malonogometnog turnira Ivana Mudronja i Marina Polovina organizirale sui dječji kutak i natjecanje u stolnom tenisu. Dječji kutak bio je opremljen dvorcem na napuhavanje, bojicama, temperama i svim ostalim potrepštinama kako bi se oslikala zastava turnira koja je pred sam kraj bila podignuta u čast svim sudionicima ovog događaja.

Što se tiče natjecanja u stolnom tenisu spomenut ćemo samo pobjednicu turnira Jelenu Jelavić koja je rezultatom 7:4 u finalu pobijedila Juru Zubčića i osvojila sponzorsku gajbu toplog Heinekena. Pobjednika u muškim parovima nažalost nismo dobili jer finalni par usred meča odlučio prekinuti.