Na području NP Paklenica i PP Velebit u subotu 19. svibnja održat će se VI. Saucony Paklenica trail international 2018. - 4. Kolo Coastal & Mountain Trails Lige. Riječ je o trail utrci koja se održava na području najveće hrvatske planine Velebit u Nacionalnom parku Paklenica. NP Paklenica je od davnina poznata kao raj za penjače i planinare, no krški teren, raznolik krajolik i preko 150 km markiranih staza svrstava ovaj park među najatraktivnije područje za ljubitelje trčanja.

Trail utrka započinje u Starigrad- Paklenici, malom turističkom mjestu koje se diči impresivnom kombinacijom planine i mora. Održava u tri težinske kategorije prilagođene rekreativcima i profesionalcima. Kategorija BLUE 14kmm sa 400 metara uspona, prilagođena je svim skupinama natjecatelja koja prati rutu do Lugarnice u kanjonu Velike Paklenice i vraća se istim putem natrag.

Kategorija GREEN 25km sa 1.100m uspona prilagođena je iskusnijoj skupini natjecatelja koji već imaju nekoliko dužih utrka „u džepu" dok je kategorija RED (38km sa 1.900m uspona) prilagođena iskusnoj skupini natjecatelja kojima 40-ak kilometara krškog terena ne predstavlja problem.

Start utrke je u 9 sati, cijela staza je u potpunosti označena te ima okrijepne stanice. Organizator je e-tour agencija Mountain Traveller Croatia uz potporu Općine Starigrad, TZ Starigrad - Paklenica i NP Paklenica.

Više informacija: http://www.paklenicatrail.com/