ZADAR - Gimnazijalci zadarskog MIOC-a postali su  prvi put državni prvaci u košarci.
Prema onoj Bog je stvorio čovika a zadarsku košarku, ekipa Gimnazije Franje Petrića pobijedili su u natjecanju srednjih škola sa svojom srčanošću. Najbolji igrač Tin Bušić (proglašen naj igračem na Prvenstvu Dalmacije) nije igrao jer je slomio prst. Ekipa u sastavu Toni Fain, Karlo Gardijan, Šime Jukić, Josip Ante Kozulić, Karlo Marinović, Filip Petani, Josip Skelin, Lovre Stanović, Luka Sunara, Mateo Zdunić i Toni Vanjak donijeli su MIOC-u prvo mjesto. Bilo je napeto do zadnjeg trena jer su u završnici pobijedili ekipu 3. Gimnazije Zagreb, rezultatom 44 - 42. Tin je bio s ekipom u Poreču gdje su slavlje i slavu Zadra podijelili s voditeljicom Helenom Hordov.

Prethodno je zlatna generacija košarkaša Gimnazije Franje Petrića, okupljena u Školskom sportskom društvu MIOC, drugu godinu zaredom osvojila titulu prvaka Dalmacije. Završnica četiri najbolje dalmatinske momčadi održana je u Šibeniku.
Ne znaš je li bolje igraju ili su bolje uče. Redom odlikaši i vrlo dobri učenici i to prirodoslovnog smjera, otkrila nam je ponosna ravnateljica Blanka Pedišić. Bravo momci!