Lijepo vrijeme, dobra priprema i suradnja Prirodoslovno-grafičke škole i OŠ Bartula Kašića u utorak, 24. travnja privukli su 500-tinjak sudionika na Veliku proljetnu biciklijadu koja se održava već 17. godinu za redom u okviru Eko dana. Ove godine po prvi put se uključila i OŠ Bartula Kašića. Potporu u oganizaciji pružio je i Ivan Ražov iz Calimero sport specijalizirane trgovine za bicikle.

Mnoštvo učenika, roditelja, prijatelja i djelatnika škola, ravnatelj PGŠ-a Tomislav Grbin i ravnateljica OŠ Bartula Kašića Katica Skukan krenuli su sa parkinga iznad dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku i provezli se Voštarnicom, Lipoticom, oko Poluotoka do dvorišta PGŠ-a u Perivoju Vladimira Nazora.

U dvorištu škole sudionici su uz dobru zabavu i glazbu pod voditeljskom palicom Frane Brajkovića sudjelovali i u nagradnoj lutriji u kojoj je podijeljeno 20 sponzorskih nagrada, a glavnu nagradu - bicikl, osigurala je Prirodoslovno grafička škola. Sretni dobitnik bicikla je Fabijan Dukić, učenik trećeg razreda PGŠ.

- Posebno smo zadovoljni što su nam se priključili učenici iz OŠ Bartula Kašića u tako velikom broju jer je jako važno poticati mlade na zdrave stilove života, a vožnja bicikla zasigurno spada u takav način života iz zdravstvenog, ekološkog, društvenog i mnogih drugih aspekata, rekao je profesor Edo Končurat, idejni začetnik ovog projekta.