Mladi Zadranin Roko Strika prvak je Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom!

Na PH u Zagrebu nastupilo je skoro 140 mladih hrvača iz 20-ak hrvatskih hrvačkih klubova.  Hrvački klub Zadar nastupio je sa šest natjecatelja u pet težinskih kategorija: do 36 kg Ivan Ađić, do 44 kg Marino Kovačević, do 54 kg Šime Urić, do 59 kg Marino Stipanov i do 65 kg nastupili su Luka Kevrić i Roko Strika.

Po jednu pobjedu ostvarili su Ađić i Urić, a Kovačević je upisao dvije pobjede. Najuspješniji je bio Strika koji je sa četiri pobjede i to s tri pobjede tušem i jednom pobjedom tehničkim-tušem (na bodove) osvojio naslov Prvaka Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za dječake rođene od 2005. do 2007. godine. 

Strika je rođen 7. svibnja 2005. godine, a hrvanje je počeo trenirati u kolovozu 2013. godine. Odličan je učenik Osnovne škole Smiljevac, a osim redovnog školskog programa pohađa i glazbenu školu i svira dva instrumenta: harmoniku i glasovir. 

- Svojim redovitim pohađanjem treninga hrvanja Roko je primjer svim našim članovima kao i svim ostalim sportašima i učenicima svoje škole, poručuje trener Vladimir Menčik. 

Kao član hrvačkog kluba Zadar Strika je osvojio 12 zlatnih medalja, 8 srebrnih i 7 brončanih medalja. Ovim rezultatom približava se dječačkoj reprezentaciji u kojoj može nastupiti od sljedeće godine u uzrastu starijih dječaka.