Danijel Jusup je novi trener HKK Široki. Uoči početka nov sezone Jusup se sporazumno razišao s KK Zagreb te je većinu vremena provodio u rodnom Zadru, gdje ga se moglo vidjeti kako na utakmicama Zadra tako i reprezentacije i KK Jazine Arbanasi.

Široki, koji je u BiH prvenstvu ima ambiciju kroz Ligu za prvaka izboriti nastup u Drugoj ABA ligi (jedno od prva tri mjesta) nakon tri kola ovog natjecanja ima tri poraza. Posljednji se dogodio jučer kada je Kakanj kao domaćin slavio protiv Širokog 80:71. Uslijedila je smjena trenera, umjesto Damira Vujanovića stigao je Danijel Jusup. Zanimljivo je kako su se u Širokom spojili putevi Martina Junakovića i Danijela Jusupa. Junaković je nedugo nakon Jusupovog odlaska otišao u Ohrid, preko kojeg se uputio prema Širokom.

Jusup je već vodio momčad Širokog u dva navrata 2001. te u sezoni 2009/10. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri Jusup je osvojio tri trofeja, sva tri sa Zadrom. Tako je 1998. godine Zadru donio prvi trofej nakon 12 godina, ujedno i prvi trofej u samostalnoj Hrvatskoj, Kup Krešimira Ćosića. Pet godina kasnije ponovio je isti uspjeh kojeg je nadogradio jednim od najvećih uspjeha u povijesti zadarske košarke. Osvojio je Goodyear ligu, i to upravo na današnji dan. Osim Zadra, Zagreba i Širokog bio je trener Anwila (Poljska), Telekom Bona (Njemačka), Splita, Benstona i Lokomotiv Rostova (Rusija).