U zaostaloj utakmici 20. kola 3. HNL jug nogometaši Zadra na Stanovima su bili bolji od sinjskog Junaka rezultatom 4:1 te tako došli na diobu četvrtog mjesta prvenstvene ljestvice. Momčad Vjerana Simunića sada ima 34 boda, kao i Jadran iz Ploča te Primorac iz Stobreča, a iznad je trojac Split (40), Primorac Biograd (39) i Croatia Zmijavci (38 i dvije utakmice manje).

Zadrani su protiv Junaka, kako su i najavili, od prve minute krenuli u napad. U 8. minuti Antonio Repić i Branko Čubrilo su odigrali lijepi dupli pas, ali je udarac prvoga prošao malo pored lijeve vratnice. Na isti način završio je i pokušaj Kristijana Jurića malo kasnije, a prvu stopostotnu priliku stvorili su gosti.

U 24. minuti Šime Puljić je pobjegao zadarskoj obrani po desnoj strani i dodao u sredinu Petru Botici, koji je izbio sam oči u oči s vratarom. Međutim, njegov udarac sa desetak metara izvrsnom je intervencijom obranio Karlo Jurjević. Ta situacija kao je da potakla zadarsku momčad da pritisne još jače i to se odmah isplatilo.

U razmaku od niti pet minuta Zadar je poveo 2:0. Prvo je u 24. Branko Čubrilo zabio na asistenciju Dragana Župana, da bi se u 30. u strijelce upisao Ivan Tokić na asistenciju Ante Sarića. Između toga gostujućem golu zaprijetio je i Jurić iz slobodnog udarca, kojega je vratar Junaka Nediljko Labrović odbio u korner.

Mogli su Sinjani smanjiti rezultat u 39. minuti, ali je udarac Lea Andrića sa 25 metara zaustavila vratnica. Na poluvrijeme se tako otišlo s prednošću Zadra 2:0, a već na početku nastavka ona je povećana za još jedan gol. U 49. minuti Josip Anić je odličnom dugom loptom pronašao Repića u kaznenom prostoru, a ovaj je snalažljivo prebacio vratara za 3:0.

Tračak nade gostima vratio je Andrić, koji je u 64. minuti, na asistenciju Jakova Marunice, smanjio na 3:1, no Zadrani su znali iskontrolirati utakmicu do kraja. Konačnih 4:1 postavio je Vinko Petković s par metara, nakon što Labrović nije dobro zaustavio pokušaj Čubrila. Zadar je tako uzeo ono što je htio u ovoj utakmici, a po nova tri boda krenut će u subotu u 16 sati, kada na Stanovima gostuje Imotski.

NK ZADAR - NK JUNAK 4:1
ZADAR - Stadion Stanovi. Gledatelja: 200. Sudac: Luka Liković (Krvavac). Pomoćnici: Ivan Kalinić (Klis) i Miho Trković (Gruda). Strijelci: 1:0 Čubrilo (26), 2:0 Tokić (30), 3:0 Repić (49), 3:1 Andrić (64), 4:1 Petković (89). Žuti kartoni: Tokić, Torbarina, Župan (Zadar); Bandalo, Puljić (Junak).
ZADAR: K. Jurjević - Pranić, Tokić, Jerbić, Sarić (od 65 J. Jurjević) - Župan, Anić (od 74 Handžić) - Repić (od 60 Petković), Torbarina, Jurić - Čubrilo. Trener: Vjeran Simunić.
JUNAK: Labrović, Mornar, Katuša, Bandalo, Vukušić, Križanac (od 86 Jukić), Bitunjac (od 61 Ćorić), Andrić, Vardić, Botica (od 55. Marunica), Puljić. Trener: Vik Lalić.