Ovaj sportski vikend na Višnjiku bit će u znaku kraljice sportova atletike. 

Raspored sportskih događanja otvaraju mladi košarkaši županijske lige najmlađih kadeta u sklopu koje se ovog vikenda igra tri utakmice. Večeras se, u petak, u 19:45 susreću ŠK Zadar I i ŠK Zadar cure, a utakmica se igra u dvorani broj 3. Drugi susret lige najmlađih kadeta igra se u subotu u 10 i 15 u dvorani 2, a snage će odmjeriti KK Sonik Puntamika i KK ABC i jedna utakmica je na rasporedu u nedjelju kada se u 9 sati u dvorani 3 sastaju Biograd i Voštarnica. 

U subotu se na bazenu Zatvorenog plivališta Višnjik održava Otvoreno regionalnom PH u plivanju za osobe s invaliditetom. 

Prvi dio natjecanja počinje u subotu u 11 sati, a početak drugog dijela zakazan je za 17 sati. Službeno otvorenje je u subotu u 16:45, a u dva dijela natjecanja plivati će natjecatelji iz 12 klubova u 16 kategorija u 12 disciplina. Organizator prvenstva je PK Zadar, a ulaz je slobodan. 

U subotu će se s početkom u 14 sati na atletskom stadionu, pod pokroviteljstvom Grada Zadra i gradonačelnika Branka Dukića, a u organizaciji Atletskog kluba Alojzije Stepinac i ŠC Višnjik održati Zimsko prvenstvo Hrvatske u trčanjima na stazi za juniore i juniorke te seniore i seniorke. Na natjecanju bi po najavama organizatora trebalo nastupiti oko 200 atletičara iz cijele Hrvatske. 

Subota navečer, točnije u 19 sati, rezervirana je za košarkaški dvoboj 21. kola Prve ženske lige u kojem se susreću ŽKK Zadar i ŽKK Trešnjevka 2009. Utakmica će se odigrati u pomoćnoj dvorani 3. 

U organizaciji AŠK Zadar u nedjelju će se na atletskom stadionu održati i natjecanje iz Dalmatinske atletske lige na kojem će nastupiti sve kategorije natjecatelja od limača pa sve do seniora, po procjeni sve skupa preko 400 sudionika. Na natjecanju će nastupiti atletičari iz ASK Split, Hajduk Split, AK Udruga specijalne policije, AK Benkovac, AK Olympionik Zadar, AŠK Zadar, AK Sveti Ante Knin, AK Sveti Marko Makarska, AŠK Rogovo SV. Filip i Jakov te se očekuje i nastup grupe atletičara iz Danske. Program počinje u nedjelju u 11 sati. 

Od 12 do 16 sati u nedjelju se u organizaciji OK Zadar u pomoćnoj dvorani 4 održava uskršnji turnir polaznika škole odbojke.
U nedjelju se s početkom u 18 sati na bazenu Zatvorenog plivališta održava 6. kolo Donat kupa, natjecanja u ligi daljinskog plivanja.