Dvije i pol minute prije kraja utakmice imao je Zadar u Ljubljani 76:76 protiv Petrol Olimpije, u utakmici posljednjeg kola ABA lige. Knowles je pogodio tricu za izjednačenje i sve je upućivalo na neizvjesnu završnicu. Umalo je Zadar iščeprkao loptu u sljedećoj obrambenoj akciji, ali je umjesto toga Hrovat sa svoje polovice pod košem Zadra pronašao Morgana, na kojeg je Špralja zaboravio. Ovakav poen kao da je demoralizirao Zadrane, koji su u sljedeću minutu i pol upali u zaostatak od sedam poena (84:77).

Uspio je Zadar ipak nekako ući još jednom u neizvjesnost, nakon što je Bašić promašio posljednje od tri dosuđena bacanja, a Ivanov 13 sekundi prije kraja poentirao iz napadačkog skoka (86:83). Nakon toga jedna situacija koja čupa živce svim poznavateljima košarke - Ivanov radi prekršaj kako bi se išlo na rasplet iz slobodnih bacanja, a suci pregledavaju snimku kako bi utvrdili je li prekršaj bio namjeran. Kao da je u stotinama neizvjesnih završnica rasplet išao u ovom smjeru zbog slučajnih osobnih pogrešaka! Domaćinima je uz slobodna bacanja dodijeljena lopta sa strane, što je značilo i konačni kraj ambicijama te konačnih 90:85.

Inače, Zadar je imao dobrih razdoblja u utakmici. U prvoj četvrtini vodio je i do deset poena prednosti (14:24), a istu bi i zadržao na kraju četvrtine da je Knowles pogodio šut za tricu u posljednjem napadu. Na odmor se otišlo s tri poena prednosti, koja je do kraja treće četvrtine vraćena na pet razlike. Posljednju četvrtinu Slovenci uz već opisanu završnicu dobivaju rezultatom 35:25, što im je bilo dovoljno za konačno slavlje.

Zadar najzadovoljniji može biti povratkom Luke Božića u pravi ritam, koji je uz 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije bio je najkorisniji igrač, a odmah uz rame bio mu je Ive Ivanov, s 22 poena i za jedan bod lošijom valorizacijom. Knowles i Špralja postigli su po 16 poena, a kod domaćina najbolji Amerikanac Morgan s 25 postignutih poena.


View on YouTube