Hrvatski vitezovi poraženi su sinoć na Višnjiku od momčadi Fighting Roosters iz Francuske. No ono što su navijači došli vidjeli su - veliku pobjedu Tonija Filipija, koji je u najiščekivanijoj borbi svladao opasnog Kristiyana Stefanova Dimitrova jednoglasnom odlukom sudaca.

Meč Svjetske lige na Višnjik je došlo vidjeti oko 2.000 navijača, što je itekako respektabilan broj s obzirom na popularnost boksa u Hrvatskoj i kratko vrijeme pripreme susreta. U borilačkom dijelu Francuzi su opravdali ulogu favorita. Gruzijac Nodari Darbaidze, koji je nastupao za Hrvatske vitezove, kao ni Filip Poturović, nisu imali ni najmanje šansi protiv Samuela Carmone i Samuela Kistohurryja. U trećoj borbi u kategoriji velter vidjeli smo borbu srčanog 18-godišnjaka Petra Cetinića, koji je hrabro ušao u meč s 11 godina straijim Hassanom Amzileom. Neko vrijeme bio je i ravnopravan suparnik, no kako je vrijeme odmicalo tako je Petar gubio dah, a hrvatski treneri prekinuli su meč kako ne bi došlo do bespotrebne pobjede. Unatoč tome, Cetinić je ispraćen velikim pljeskom.

U četvrtoj borbi večeri naturalizirani Austrijanac Edin Avdić bio je izvrstan suparnik najboljem borcu francuske momčadi Nizari Trimehu, koji je do sada upisao sve pobjede u Svjetskoj ligi. Avdić je srčanošću i osvoji prvu rundu, no dalje nije išlo.

U posljednjem meču Filipi je srčano ušao u ring i od prve sekunde pokazao Bugarinu u francuskoj momčadi da neće dobro završiti. Diktirao je ritam, pogađao suparnika slijeva i zdesna, a iz publike su ga pratili povici "Mi smo Sali, a odakle ste vi", "Svi na Sali" i drugi. Jednoglasnom odlukom sudaca Filipi je proglašen pobjednikom.

- Hvala svima na podršci, hvala Vam svima Zadranima, Saljanima i drugima koji ste me došlo podržati, pozdravio je Filipi publiku nakon meča.


View on YouTube

Nema sumnje da će nova pobjeda približiti Filipija još kvalitetnijim protivnicima, ali i dati mu mogućnost da se bori za nastup na Olimpijadi 2020. u Tokiju.