Sutra navečer na Višnjiku će se održati pravi boksački spektakl - susret Hrvatskih vitezova a Fighting Roostersima iz Francuske. Ovo je prvi od ukupno tri meča koja će se u Svjetskoj boksačkoj ligi ove sezone održati u Lijepoj našoj, a danas su ga na tradicionalnom vaganju predstavili treneri Tomo Katić i Mehmed Buafrass. Domaću javnost najviše je ipak zanimala izjava Tonija Filipija, zadarskog boksača koji je u prvom kolu u Italiji iznenađujuće pobijedio dvostrukog osvajača olimpijskog srebra Clementea Russoa.

- Taj meč je stvarno bio težak, no nikada nije lako kada se boksa na ovakvoj razini. Sutra će mi sigurno biti i teže nego u Italiji, jer boksam pred svojom publikom i moram se pokazati u najboljem svjetlu, rekao je Filipi.

Protivnik u sutrašnjem meču bit će mu Bugarin Kristijan Dimitrov, dobar boksač koji je poput nekih u našoj momčadi naknadno upao, pa je to bilo iznenađenje i za naš tim, koji se nije stigao pripremiti. Ipak, na brzinu su pregledani videozapisi i detektirane najveće kvalitete i slabosti.

- Voli ući u izmjenu udaraca, boksa napadački, ali nije brz kao Russo. Vjerujem da će ipak čekati da ga ja napadnem, zna da će cijeli Dugi otok biti sa mnom na Višnjiku, rekao je Filipi, kojem je nakon tiskovne konferencije upriličena i mala svečanost, budući da slavi 22. rođendan.

Što se tiče samog meča, hrvatska momčad doživjela je neke izmjene u odnosu na prvo kolo. Srbina Aleksu Markovića u kategoriji do 75 godina zamijenit će Austrijanac BiH korijena Edin Avdić, koji će boksati protiv Nizara Trimecha, a novi član je i vrlo kvalitetni Gruzijac Nodari Darabaidze u kategoriji do 49 kg ide na Samuela Carmona. Za preostala dva boda borit će se Filip Poturović i Petar Cetinić.

- U prvom kolu smo izgubili ali i pokazali što možemo. Poturović i Filipi su pobijedili, dat ćemo sve od sebe da budemo još bolji i ne razočaramo publiku, najavio je trener Kadić.