Hrvatska (ni)je uspjela. Ovisno o kutu iz kojeg gledate. Momčad Ivice Skelina došla je do prve pobjede u skupini D europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, no konačnih 82-78 nije dovoljno da se nadoknadi gostujući poraz.

- Bila je ovo „biti ili ne biti" utakmica za nas nakon tri poraza. Na kraju nismo uspjeli pobijediti s više od sedam razlike, no uspjeli smo se održati na životu - rekao je Skelin i objasnio koja mu je bila namjera pri vodstvu deset razlike nešto više od pola minute prije kraja - stavio sam Perića na Kloofa jer sam očekivao da će odigrati pick. No, on je otišao na curl i pogodio tricu iz kornera. Ideja je bila ići na preuzimanje i obraniti se, a ne raditi prekršaj, kazao je nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Skelin.

Ipak, ni nakon toga, na plus pet, hrvatski izbornik nije pozvao minutu odmora i iskoristio pun napad za odlazak na potrebnih osam razlike.

- Nekad zovete time-out iz najbolje namjere i uništite ritam svojoj momčadi. Imali smo plus deset i smatrao sam da dobro izgledamo na parketu te nisam želio riskirati.

S obzirom na to da je teško povjerovati da će nakon mučenja u dosadašnja četiri susreta ostati na čelu reprezentacije Skelin se u nastavku praktički oprostio od izborničke funkcije.

- Drago mi je što sam uspio pobijediti makar jednu utakmicu. Čestitam svojim momcima jer nam nije bilo lako posljednja tri dana. Svjestan sam da je prikazano daleko od idealnog. Moja ostavka je na stolu i ako ljudi koji vode HKS misle da je potrebna smjena ona je najmanji problem. Sretan sam jer nam ovaj ishod ostavlja mogućnost da s dvije ili čak jednom pobjedom prođemo u drugi krug - priznao je splitski stručnjak koji ipak nije htio izrijekom potvrditi da je ovo bila njegova posljednja utakmica na kormilu hrvatske reprezentacije.

- Nije najvažnije pitanje jesam li ja izbornik ili nisam. Ne daje izbornik poene. Puno je bitnije u kojem će se smjeru ići po pitanju igrača nego tko će ih voditi.

Na kraju se ipak „posuo pepelom".

- Imao sam i ja svojih grešaka. Apsolutno sam ih imao. Nitko nije Nostradamus da zna hoće li potez koji ćeš povući biti pravi. I zadnju sam utakmicu griješio, tj. imao sam drugu viziju kako će utakmica ići u odnosu na ono kako je završila. Radio sam u teškim okolnostima. Znate i sami da smo u prvom prozoru imali dosta problema s otkazima. Jedino Hrvoja Perića i Luku Žorića tad nisam pozvao, ali se neki igrači nisu odazvali. Uz to imao sam i problema s ozljedama, a na taj je način teško graditi ekipu - zaključio je Ivica Skelin nakon prve pobjede na klupi hrvatske reprezentacije.