Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić zajedno sa svojim zamjenikom Tomislavom Klaricom priredio je prijem za mladu benkovačku atletičarku Mateu Čerinu koja je na tradicionalnom 24. izboru za sportaše Zadarske županije u organizaciji Zadarskog lista proglašena za sportsku nadu Zadarske županije. U njezinoj pratnji bili su treneri iz AŠK Benkovac Ivica Nekić i Dario Ivković te predsjednik kluba Mile Marić. 

U prošloj godini osvojila je devet naslova prvakinje Hrvatske u katagorijama mlađe kadetkinje, kadetkinje i mlađe juniorke. Srušila je pet državnih rekorda u kategoriji mlađih kadetkinja; na 60 metara u dvorani i na otvorenom, skok udalj u dvorani i na otvorenom i na 200 metara na otvorenom.

Osvojila je i titulu viceprvakinje u skoku u dalj na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske u dvorani i broncu u štafeti 4 x 100 metara na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke.

Ove godine na dvoranskim prvenstvima Hrvatske u konkurenciji kadetkinja, mlađih juniorki i juniorki osvojila je tri zlata i dva srebra. Matea je ujedno i hrvatska kadetska reprezentativka.

Uz prigodnu novčanu nagradu, gradonačelnik Bulić čestitao je mladoj Matei na postignutim rezultatima, zaželio joj uspjeh u budućim sportskim rezultatima te obećao potporu Grada u skladu s financijskim mogućnostima.

Posebno samo ponosni na tvoje rezultate i to što si naša nada koja na svakom natjecanju promovira Grad Benkovac. Napravit ćemo sve kako bi osigurali kvalitetnije uvjete za treniranje kako za tebe tako i za sve naše mlade sportaše i kako biste i dalje postizali najbolje sportske rezultate - rekao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

Nadalje je naglasio kao upravo Matea Čerina može biti primjer i ostalim mladim sportašima svojim uzornim ponašanjem, izvrsnim uspjehom u školi i izuzetnim sportskim uspjesima.
Njezini treneri Ivica Nekić i Dario Ivković istaknuli su kako svaki sportski uspjeh na natjecanjima Metee Čerina kao i ostalih mladih atletičara iz AŠK Benkovac znači neprocjenjivu promociju Grada Benkovca.