Tko je opasniji, Rumunjska ili Nizozemska? - Uvijek je najžešći protivnik prvi sljedeći, rekao je danas na konferenciji za medije hrvatski reprezentativac, nekadašnji igrač Zadra Hrvoje Perić, apostrofirajući potrebu maksimalno ozbiljnog pristupa sutrašnjoj utakmici protiv Rumunjske (Dvorana Krešimira Ćosića, 18 sati).

- Atmosfera u Zadru je uvijek posebna, to je najkošarkaškiji grad i žao mi je što nije osvojen Kup. Vjerojatno bi bilo i više gledatelja na ovim utakmicama da je tako bilo, no svejedno očekujem dobru atmosferu. Svaka utakmica je teška kada imate imperativ pobjede, ova momčad ima kvalitetu i nadam se da ćemo dobro otvoriti ovaj "window" (kvalifikacijski vikend), rekao je Perić.

Uz Perića medijima su se obratili izbornik Ivica Skelin te reprezentativac koji trenutačno igra u Rumunjskoj, Željko Šakić. Kako on najbolje poznaje sutrašnje rivale, kratko je iznio svoje dojmove:

- Sigurno neće doći s bijelom zastavom, imaju neke svoje šanse, a koliko ih znam oni i misle da su bolji od nas. Moramo dati sve od sebe da bismo se vratili na pravi put u ovim kvalifikacija,a, nadam se da su i drugi dečki toga svjesni, rekao je Šakić.

Izbornik Skelin objasnio je naknadno priključivanje Frana Pilepića i Karla Uljarevića.

- Pilepić je pozvan na pripreme, ali ga klub nije ranije pustio jer su imali utakmicu, sinoć je došao. Nažalost, Simona nije pustio klub, tu nismo mogli ništa učiniti, pa smo na popis stavili Uljarevića, obrazložio je hrvatski izbornik, koji će večeras objaviti popis 12 igrača koji će konkurirati za utakmicu.