Košarkaši Zadra sinoć su teško poraženi u Beogradu od Crvene zvezde u sklopu 20. kola regionalne ABA lige. Trener hrvatskog abaligaša Aramis Naglić priznao je zaslužen poraz.

"Došli smo bez Špralje i Kraljevića, koji su nam jako bitni. Svaki igrač nam je bitan u rotaciji, a posebno protiv Zvezde koja je i s njima jača od nas. Potrošili smo se, držali smo se koliko smo mogli i ovo je normalan slijed događaja. Žao mi je što smo se raspali na kraju, ali zaista nismo mogli parirati snagom i rotacijom", objasnio je Naglić.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi i želim im mnogo sreće u završnici sezone, kako u ABA ligi, tako i u Euroligi", poručio je.

Zadrani su donedavno bili u konkurenciji za plasman u doigravanje, ali nakon nekoliko vezanih poraza sada to više nisu.

"Nama je plan na početku sezone bio izboriti opstanak, prije svega zbog budžeta i ekipe. Jedan dio smo igrali na visokom nivou, i zato smo bili u situaciji plasirati se u play-off, ali poslije poraza od Mornara kod kuće udaljili smo se od toga. Mornar je zaista igrao odličnu košarku. Ovo je naša realnost", priznao je Naglić.

Trener Zadra dodao je da njegovu momčad sada očekuje borba za trofej u Kupu Krešimira Ćosića, ali i borba u prevnstvu.U četvrtfinalu ih u četvrtak od 19.30 očekuje ogled protiv gradskog rivala Sonik Puntamike.

"Guramo, imamo domaći Kup i domaće prvenstvo. Želja nam je dočepati se oba finala. Bit ćemo kompletni za Kup i probat ćemo napraviti nešto više", završio je Naglić.

Inače, zadarski tener imao je jednu vrlo burnu minutu odmora, koju su zabilježili i mediji.

- Pa jesmo se dogovorili da nema lakog koša, a ona nitko ne napravi faul na Bjelici?! - Pa, dobro, što se ti smiješ koju pi... materinu?! Pa jesi ti ovdje najpametniji?, rekao je prema jednom od igrača na klupi.