Krešin kup dolazi u Zadar. Za sada se još uvijek radi o činjenici da će se od srijede do subote na Višnjiku igrati završnica natjecanja, a nije isključeno da ćemo po završetku u subotu istu rečenicu moći upotrijebiti u drugačijem kontekstu - "Kup je naš"!

Na tiskovnoj konferenciji natjecanje su danas najavili predsjednik HKS-a Stojko Vranković,  direktor KK Zadar Željko Žilavec i predsjednik zadarskog košarkaškog saveza Zadarske Željko Predovan.

Vranković je na početku izrazio sućut obitelji košarkaškog djelatnika Danka Radića, koji je jutros preminuo u Zagrebu.

- Zadar je kao grad zaslužio organizirati kup na 20. obljetnicu. Kao košarkaš i sam sam ovdje počeo svoju karijeru, drago mi je što sam opet tu i što ću imati priliku u sljedećih nekoliko dana uživati u natjecanju, rekao je Vranković.

Direktor Žilavec najavio je višu razinu osiguranja kako bi opravdali ulogu organizatora i dobrog domaćina.

- Očekujem korektnu atmosferu na tribinama, a za sigurnost će se brinuti zaštitari i PU zadarska. Molim sve gledatelje da na utakmicu dođu ranije, kontrola na ulazu će biti rigorozna pa zato otvaramo vrata sat vremena prije početka utakmica. Svi ulazi u srijedu i četvrtak tako će biti otvoreni od 16 sati, u petak od 15.30, a u subotu od 16.30 sati, izvijestio je Žilavec.

Prvog dana utakmice igraju Cedevita i Zagreb (17 sati) te Šibenik i Zabok (190.30). U četvrtak Škrljevo i Cibona igraju od 17 sati, uz zasigurno burnu podršku Tornada Primorcima, a od 19.30 sati igra se gradski derbi, Zadar - Sonik Puntamika. Ulaznice se mogu nabaviti na više lokacija u gradu (Tisak, Combo, Petrol, Exclusive Change) te na Višnjiku.