Bez ozlijeđenog Kraljevića, viroznog Špralje i neregistriranog Graya, s manjkom rezultatske ambicije, tri dana prije početka Kupa Krešimira Ćosića, Zadar je došao u goste Crvenoj zvezdi, trenutačno najboljoj momčadi ABA lige, koja se bori za zadržavanje prvog mjesta u regularnom dijelu sezone. Svima je bilo jasno kakav će konačni ishod biti, samo je pitanje bilo po kojem scenariju.

On je bio takav da se Zadar odlično držao prvu četvrtinu, čak i većim dijelom iste i vodio. Nakon početnih 4:3 serijom koševa Božića, Vladovića i Krajine Zadrani su došli do 4:10, kako se pokazalo, najveće prednosti u ovoj utakmici. Zahvaljujući raspoloženom Krajini ta se prednost nekako i održavala do samog kraja četvrtine, kada bilježimo posljednje izjednačenje, 19:19. Tricom Dangubića Zvezda na odmor odlazi s prednošću 22:19.

U drugoj četvrtini Zvezda diže brzinu, a Zadar spušta, pa kazaljka razlike ubrzano raste. U tri minute igre domaći rade seriju 9:2, a tri minute prije poluvremena prvi put imaju 15 koševa razlike (42:27). Dobra serija Zadrana i Vladovićeva trica vraćaju razliku na ispod deset poena na poluvremenu, no to je bilo i zadnje dobro što smo od Zadra vidjeli.

Tri minute prije kraja treće četvrtine već je 70:48, nakon čega Naglić zove minutu odmora. "Ajmo p. mu m., što ne igrate? Kad vam govorim, gledate u stranu kao da vas se to ne tiče,", urlao je Naglić u smjeru Bašića i Božića. Dvadeset razlike bilježimo sedam minuta prije kraja (77:57), Knowles, Ivanov i Vlaović na klupi hvataju energiju za Kup, a ostatak momčadi pokušava održati razliku na ispod 30 poena, te Zvezdu ispod stotke. U prvom nisu uspjeli (-30), u drugom jesu (97:67). Realan odraz snaga na terenu i motivacije za pobjedu.

Najefikasniji igrač Zadra bio je Kristijan Krajina sa 16 poena, a Preston Knowles bio je jedini koji je od ostatka momčadi dohvatio dvocifrene koševe (10). Činjenica da je Krajina bio i najefikasniji igrač utakmice dovoljno pokazuje koliko je Crvena zvezda, i u odsustvu Pere Antića, uspjela raširiti svoju klupu i sačuvati energiju za neke svoje sljedeće bitke.