Samo je na Baldekinu moguće da igrač suparničke momčadi predvodi navijanje domaćih navijača. Ali kad je u pitanju Zadranin Teo Petani i Funcuti onda je to apsolutno moguće. Pobijedili su Šibenčani Petanijeve Jazine rezultatom 89:75, a onda pravi show: navijači su dozvali Petanija na rub tribina odakle je, kao u vrijeme dok je igrao u šibenskom dresu, poveo navijanje, piše Šibenik In.

Na predstavljaju su Tea Petanija, ljubimca Funcuta, ovog puta u dresu Jazina, dočekale ovacije. I prije nego je službeni spiker pročitao njegovo ime, publika je počela s pljeskom, a gotovo svi su ustali na noge, pozdraviti igrača koji je uvijek u šibenskom dresu dao maksimum i ostavljao srce na terenu.

Najraspoloženiji domaći igrač u otvaranju bio je Luka Pandurić. Upravo on postigao je šest koševa kod vodstva 9:2 (jedna trica Bašića). Dvojica Zadrana, a nekadašnjih igrača Šibenika, Petani i Kaštropil, najzaslužniji su za samo minus jedan Jazina (11:10) koju minutu kasnije. No, opet se Šibenčani odvajaju: Mileković, Bundović i Bašić vode domaćine do plus deset (23:13) u osmoj minuti. Na prvi odmor Anzulovićev sastav ide s plus sedam (23:16).
Samo šest koševa u pet minuta nastavka postigli su domaći. Približili su se gosti na minus četiri (29:25), ali opet su pojačali Šibenčani i odvojili se. Napravili su seriju 7:0, pobjegli na +11 (36:25), te su dvoznamenkastu prednost držali i na poluvremenu - 46:35.

Mileković je tricom otvorio drugo poluvrijeme, a šibensko vodstvo u niti jednom trenutku nije palo na jednoznamenkastu brojku. Najviše, +14 (59:45) bilo je sredinom treće četvrtine. A onda su, pred kraj te dionice igre, Šibenčani otišli i na najveće vodstvo do tada +20 (70:50), a s neznatno manjim vodstvom ušlo se u zadnju četvrtinu (72:51).

Nije odavno bilo nikakvih dilema oko pobjednika. Rutinsko privođenje utakmice kraju, a prednost je i dalje rasla. Nakon 76:51 u 23. minuti, nešto kasnije uveo je Anzulović i one najmlađe u utakmicu: Jelića i Klepu koji je igrao i u prvom poluvremenu. Jedini koji nije ulazio u igru, osim ozlijeđenih Radovčića i Gulina koji su susret promatrali iza koša, bio je novi igrač GKK Šibenika Tomislav Gabrić koji se ozlijedio na zagrijavanju.

GKK ŠIBENIK - JAZINE 89:75 (23:16, 23:19, 26:16, 17:24)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 800
Suci: Alfred Jovović, Bojan Kruljac, Branimir Galić
GKK ŠIBENIK: Gabrić, Šarić 9, Vitali 19, Bašić 15, Bundović 6, Pandurić 12, Jelić, Mileković 15, Nakić 5, Klepo, Paić 8. Trener: Vladimir Anzulović.
JAZINE: Sarajlija 11, Barry 15, Lisica, Bučaj, Škara, Ivanov, Zrnić 7, Šango 4, Fodor 11, Kaštropil 16, Stanović, Petani 11. Trener: Luka Bujas.