Nastavak sezone vrlo je dinamičan za zadarske plivače. Ovog vikenda pred njima su dva velika natjecanja - Prvenstvo Hrvatske za kadete na Višnjiku te Grand Prix Viktorija u Rijeci za mlađe juniore i mlađe seniore. I dok je natjecanje u Zadru smotra 209 najboljih hrvatskih kadeta, koji su za dolazak trebali isplivati norme, riječko natjecanje je međunarodno i najveće takvog tipa u Hrvatskoj, na kojem se zadarski plivači mogu izboriti za ulazak u reprezentaciju, a možda čak i za Europsko prvenstvo.

- Na prvenstvu u Zadru nastupa 10 plivača PK Zadar: Mia Klasić, Anja Vulin, Lucija Klasić, Ivana Radović , Dina Volarević, Roko Šango, Ivan Klanac, Toni Perović, Ivan Šango i Mihovil Kozulić. Nadamo se postizanju najboljih osobnih vremena i dobrih rezultata, rekao je jutros trener u PK Zadar Željko Olujić.

Natjecanje počinje u subotu ujutro, a uoči poslijepodnevnim dijela natjecanja u 17 sati priredit će se svečano otvaranje. Završna natjecanja održat će se u nedjelju ujutro. Uz plivače Zadra nastupit će i šest plivača Jadere koji su ispunili potrebnu normu. Organizatori pozivaju Zadrane da ispune tribinu u što većem broju i podrže svoje plivače.

Josipa Nekić najavila je odlazak u Rijeku, koji bi trebao pokazati da su zadarski plivači dobro odradili zimske praznike, siječanj i veljaču.