Na Višnjiku su danas predstavljena dva pojačanja Košarkaškog kluba Zadar za nastavak sezone u HT premijer ligi i Kupu Krešimira Ćosića - Steve Gray i Jure Planinić. Dok je Planinić doveden kao perspektivni košarkaš koji bi se u Zadru trebao razvijati i donijeti kvalitetu u Budućnosti, Gray je kao iskusan košarkaš, koji je u Europi nastupao za Chorale Roanne, Gravelines, Dijon i Lavrio, trebao donijeti kvalitetu više u nastojanju da se osvoji Kup Krešimira Ćosića, a zatim i ozbiljno izazove Cedevitu u domaćem prvenstvu.

- Steve je sigurno pojačanja za nas, jako dobar igrač, pravi šuter, s bogatom karijerom iza sebe, vjerujem da ćemo biti zadovoljni i mi i on. S druge strane, Planinić dolazi kao nadopuna za našu školu košarke, vjerujem da je pred njim zrela budućnost u Zadru, rekao je na predstavljanju sportski direktor Branimir Longin.

Karijera Stevea Graya Zadranima je posebno zanimljiva činjenica da je prije pet godina igrao s Jubyjem Johnsonom.

- Čuo sam više puta njegovo ime u nekoliko posljednjih dana nego u četiri godine. Čuo sam se više puta s njim, on je uvijek pričao o Zadru, osvajanju naslova, o tome koliko je to značilo gradu i klubu. I drugi su mi isticali kako dolazim u košarkaški grad, vjerujem da će mi biti zadovoljstvo igrati u takvoj atmosferi, rekao je Gray zadarskim novinarima.

Jure Planinić, brat poznatijeg Darka, koji trenutačno suigrač Roku Stipčeviću i Joshu Bosticu u Dinamo Sassariju, također je zadovoljan svime što je do sada vidio.

- Došao sam u grad košarke, raditi s jakim trenerima, u super uvjetima, rekao je Jure, koji je u Zadrovoj svlačionici zatekao još jednog Hercegovca, Filipa Kraljevića.