Financijska agencija pokrenula je stečajni postupak nad Stolnoteniskim klubom  Donat. Sutkinja Trgovačkog suda Ana Markač naložila je predsjedniku kluba Davoru Arasu uplatu predujma od 1.000 kn za namirenje stečajnog postupka, a ako to ne napravi, sud će ju naplatiti uz prisilu, stoji u jučer donesenom rješenju.

Aras je, prema tumačenju Financijske agencije, nakon što su se za to zbog neplaćanja stvorili uvjeti, a to su u ovom slučaju neizvršena plaćanja od 58.891 kunu u trajanju od 120 dana, i sam trebao podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnoga postupka, a kako nije, to je učinila sama Fina. Ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka i raspravu o pretpostavkama za njegovo otvaranje zakazano je za 28. veljače.

Iz kluba se za sada može tek neslužbeno dobiti informacija da se radi o manjem preostalom dugu koji će biti riješen u sljedećim danima. Stolnotenisači već dugo nisu imali sezonu uspješnu poput ove i na putu su povratka u Super ligu. Iako već godinama nisu među najboljim sportskim kolektivima, klub ima 130 članova, od čega 15 registriranih sportaša, 100 djece u sportskoj školi i 15 rekreativaca.Grad će u ovoj godini za njegovo funkcioniranje izdvojiti 161.000 kn, te još 270.000 za najam sportske dvorane Lignum, bivšeg Bagata.