Košarkaši Zadra nisu imali previše izgleda protiv sinoć vrlo raspoloženog Mornara. Momčad iz Bara i na Višnjiku je potvrdila sjajne predstave koje pruža posljednje vrijeme te će do zadnjeg kola ostati u igri za doigravanje ABA lige, piše Sport023.

„Igrali smo protiv ekipe koja je u sjajnom ritmu i koja ima visoku individualnu kvalitetu, prvenstveno u Lukoviću i Needhamu. Moram priznati da smo se momčad i ja osjećali pomalo i bespomoćno u prvome dijelu. Mi smo momčad koja igra borbeno i želi kontrolirati skok, a u tome večeras nismo uspjeli. No, ne smijemo dopustiti da nas ovaj poraz uruši i da uđemo u nesigurnost i loše raspoloženje. Dapače, ovo nam treba biti motivacija da skupimo glave, da se dignemo i budemo na razini na kojoj smo bili do sada ", rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Jedna od rijetkih svjetlih točaka u igri Zadra bio je Filip Kraljević sa 17 koševa i 8 skokova.

„Čestitam Mornaru na pobjedi. Nismo bili pravi, odigrali smo loše i u obrani i u napadu. Imam dojam da smo se bojali obruča, a Mornar nam je iz tog razloga dolazio do lakih poena. Teško je kada morate hvatati rezultat. Nismo bili pravi, ali moramo dignuti glave jer nije sezona izgubljena", dodao je Kraljević.

S druge strane, Mihailo Pavićević trener Mornara, nije skrivao zadovoljstvo važnom pobjedom na Višnjiku.

„Znali smo da će pritisak biti na domaćinu. Nismo imali puno toga za izgubiti, a mogli smo dobiti, i stvarno smo dobili. Ovo ovo je jedna od najvećih pobjeda u povijesti našeg malog kluba. Zadar je kolijevka košarke uz koju su moje generacije odrastale. Svi smo gledali majstore poput Kreše Ćosića i Pina Giergie, da ne nabrajam dalje. Ponosni smo zbog ove pobjede", poručio je trener momčadi iz Bara.

Jedan od ponajboljih igrača gostujuće momčadi, Brandis Raley-Ross, iskazao je zadovoljstvo važnom pobjedom.

„Željeli smo ovu pobjedu i s velikim motivom smo se pripremali za Zadar. Naš cilj je doigravanje i znamo da se možemo nositi s najboljima u Jadranskoj ligi te je stoga ova utakmica bila jako bitna za nas. Atmosfera u Zadru je bila odlična, znao sam da je ovdje publika strastvena. Kada sam došao u ABA ligu proučavao sam momčad, ali i povijest Zadra te znam da imaju jako dobre navijače, a to su potvrdili i večeras."