Preko 100 atletičara iz svih krajeva Hrvatske od Istre i Kvarnera,Slavonije, Like, Dalmacije do sudjedne Bosne i Hercegovine sudjelovalo je u nedjelju na 14. atletskoj utrcu od Maslenice preko Posedarja, Podgradine, Paljuva do Novigrada pod nazivom DA SE NE ZABORAVI. 

Utrku je svečano otvorio načelnik općine Jasenice Martin Baričević koji je u nekoliko rečenica opisao značaj akcije Maslenica za povezivanje sjevera i juga Hrvatske, naglasivši : "tada smo bili skupa jedinstveni u obrani Hrvatske, a sada skupa trčimo rame uz rame preljepim krajolikom Novigradskog mora, čuvajmo i poštujmo žrtve koje su pale za oslobođenje domovine. Želim svima uspješno trčanje, a najbolji neka ponese vijenac pobjede."

Prije samog početka utrke na spomen križu, svijeće su zapalili sportaši predvođeni izaslanikom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića Juroslavom Gragunom ,Nenom Budanom, Rajkom Pantalonom, Mirjanom Kolar i legendarnim fra Tomislavom Hrstićem koji je blagoslovio trku i trkače.

U Paljuvu su veličanstveno trkače pozdravili branitelji, žene iz udruge ŽENE U DOMOVINSKOM RATU ZADAR, brojni mještani. Svi trkači stigli su na cilj ponosni, iscrpljeni, ali sretni zbog doprinosa obilježavanja slavne akcije Maslenica .

Na kraju utrke svi sudionici dobili su spomen medalje, a najbolji u ukupnom poretku i pehare, a posebne medalje u kategorijama .Pehare i medalje je uručivao načelnik općine Novigrad Joso Klapan uz asistenciju predsjednika nogometnog kluba NOŠK, Novigrad gospodina,Branimira Sinovčića.

Sveukupni pobjednik utrke dolazi iz junačkog grada Sinja Igor Čarić Maraton klub Sinj, drugoplasirani dolazi iz Tomislavgrada Vinko Sliško AK Puls Tomislav grad ,a trećeplasirani Krešimir parlov također iz Tomislavgrada. Kod djevojaka pobjedila je domaća atletičarka Marija Kurta, članica atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar, drugoplasirana je bila Mirjana Kolar iz atletskog kluba Žumberak, a trećeplasirana Verica Vidić iz atletskog kluba Marjan Split. Najstariji sudionik utrke bio je 72-godišnji Kamer Halili iz Zagreba dok je najmlađi 16 godišnji Enrico Vidović iz AK Maximus Poreč.

Glavni organizaror utrke bio je Hrvatski atletski klub Sv. Ante Poličnik uz podršku atletskog saveza Zadarske županije i kluba Atletskih Veterana Zadar. Utrka se održala pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, zadarskog župana Božidara Longina, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, načelnika općina Jasenice , Posedarje , Starigrad i Novigrad.