Zadarska tenisačica Bernarda Pera nije uspjela produžiti niz pobjeda na svom prvom Grand Slam turniru. Unatoč dobroj igri, pogotovo u prvim gemovima meča, bolja od nje bila je 31-godišnja Čehinja Barbora Strycova, koja je slavila sa 6:2 6:2. Iskusna Strycova u karijeri je samo od turnirskih nagrada osvojila više od 7 milijuna američkih dolara, 24. je igračica svijeta i 18. u parovima, te je u ovom trenutku bila prepreka koju nije bilo moguće proći.

Pera izvrsno igra na otvaranju susreta, no Strycova pri 2:2 dolazi do prvog breaka. Zadranka ne uspijeva stvoriti dominaciju nakon svog servisa, a Čehinja se izvlači na razorni forehand kojem Zadranka u ovim trenucima ne može parirati. Bernarda puno bolje igra sljedećem gemu i u dva navrata dolazi do prilike za break, ali se Čehinja u oba navrata izvlači sjajnim servisima. Žal za propuštenom prilikom očigledno je bio prejak i Pera svoj sljedeći servis gubi bez osvojenog poena, a Strycova set zaključuje as servisom.

Drugi set odmah donosi novi break Čehinje i čini se kako se Pera već predala. No u sljedećem gemu opet se izvrsno drži, dolazi do izjednačenja, ali neugodna Strycova u presudnom trenutku stvari ponovno rješava as servisom. Pri 1:3 slijedi još jedan break i susret je praktički gotov.

Iako je izgubila, Zadranka nema za čime žaliti - ušla je u glavni turnir unatoč porazu u posljednjem kolu kvalifikacija, dobila je dvije tenisačice, među njima i 10. na svijetu, te kući odlazi s dosta bodova i spoznajom da se može ravnopravno nositi s najboljim tenisačicama svijeta.