Mlada tenisačica Bernarda Pera, Zadranka s američkim državljanstvom, preko noći je postala hit tema u teniskim i sportskim krugovima, a i šire. Bernarda se plasirla u 3. kolo Australian Opena što joj je najveći uspjeh u karijeri. Živi i trenira u Zadru, s vremena na vrijeme ode i do SAD-a, a jedan dio sportske karijere usavršavala se u Nizozemskoj.

I dok se hratska javnost tek upoznaje s Bernardom, čiji je otac Valter 1990. prodao sve što je imao u SAD-u, vratio se u domovinu i stavio na raspolaganje hrvatskim oružanim snagama, Zadrani i te kako dobro znaju za nju. Među njima su i košarkaši Zadra koji su Bernardi s treninga poslali podršku i čestitku, javlja Basketball.hr.

Bernarda je čest gost Višnjika, a preko društvene mreže Instagram prati KK Zadar kao i brojne bivše i aktualne košarkaše Zadra među kojima su Marko Banić, Maj Kovačević, Boris Barać, Kristijan Krajina, Marko Jurica, Ive Ivanov, Lovre Bašić te kondicijski trener Jure Šango koji je snažna poveznica kluba i Bernarde.

Naime, Šango koji je i kondicijski trener košarkaške reprezentacije Hrvatske, brine i o kondicijskoj pripremi zadarske teniske senzacije.