O incidentu, koji se u petak dogodio na tribinama tijekom utakmice Zadra i Ribole, oglasila se i Uprava Košarkaškog kluba Zadra. 

Prenosimo u cijelosti priopćenje kluba u kojem oštro osuđuju postupak policijskih službenika:

Ne opravdavamo korištenje pirotehnike u dvorani, ali isto tako smatramo da nije bilo primjereno od strane policije reagirati s takvom agresivnošću i uporabom suzavca, jer su time ugrozili sve posjetitelje u dvorani. Među navijačima je bio velik broj maloljetnika i svakako da se to trebalo riješiti na puno mirniji i staloženiji način, pogotovo jer su kraja utakmice ostale manje od dvije minute. Za gašenje baklje dovoljni su vatrogasci i redari, a ne policija s palicama. Igrači su reagirali u prvom redu emotivno, ali i ljudski, kako bi zaštitili svoje navijače. O jedinstvu dovoljno govori i činjenica da su na tribine u samo par sekundi dotrčali svi igrači i stručni stožer. Na taj su način potvrdili da reagiraju kao momčad u svim situacijama, pa i u ovakvim koje nisu uobičajene. Na kraju izgleda da moramo biti zadovoljni da nitko od naših igrača nije bio predmetom iživljavanja frustriranih pojedinaca, jer je u zadnjem "bliskom susretu" s policijom, nakon utakmice s Cedevitom u Zagrebu, ozlijeđen naš fizioterapeut Mladen Babić.

Na linku pročitajte što su o cijelom slučaju rekli u PU splitsko-dalmatinskoj koja provodi kriminalističko istraživanje.