ZADAR - Slobodna Dalmacija oglasila je izbor najboljeg sportaša i sportašice, momčadi i ekipe u Dalmaciji za proteklu 2017. godinu.

Uz stručni žiri, u glasanju mogu sudjelovati i građani kojima su ponuđeni kandidati u svim kategorijama osim nade godine.
Proteklih godina u tom su izboru bili jedino Šime Fantela i Igor Marenić, koji su momčadskoj konkurenciji uz sve svjetske i olimpijsku medalju, uspjeli svega dva puta ponijeti titulu najboljih sportaša Dalmacije. Vatrepolo klub Jug nekako je uvijek po ocijeni sportskih novinara bio bolji od njih, pa i kada su Šime i Igor osvojili zlato u Riju. Tada su im htjeli dati utješnu titulu - najboljih olimpijaca Dalmacije po koju zadarski jedriličari nisu otišli.
U izboru najboljih sportaša za rezultata u 2017. godini nema zadarskih sportaša. Odnosno ima jedan - Stipe Žunić koji je svoju svjetsku broncu osvojio kao član ASK-a Split u koji je otišao nakon što u Zadru nije dobio uvjete za svoj sportski razvoj.
Njih za sada imao zadarski plivač Antonio Milin koji je krajem prošle godine oborio rekord kojeg je 16 godina držao Splićanin Duje Draganja. Ali taj rezultat člana PK Zadar očito nije odjeknuo do Splita kao što se u Zadru jedva čuje za neke nove i druge sportske rezultate. Tko je tome kriv?