Hrvatska košarkaška reprezentacija će dva sljedeća domaća ogleda u kvalifikacijama za SP 2019. odigrat u Zadru u Dvorani Krešimira Ćosića, javlja Zadarski list. Rumunjska 23. veljače te Nizozemska 26. veljače bit će suparnici preko kojih će naši reprezentativci tražiti iskupljenje nakon dva poraza doživljena u uvodu kvalifikacija protiv Nizozemske u gostima i Italije u Zagrebu. To toliko dugo čekano domaćinstvo Zadra (2010. pripremni turnir) potvrdio je i Denis Karlović, direktor ŠRC Višnjik.

- Mogu potvrditi da je Grad Zadar dogovorio sa HKS-om domaćinstvo na Višnjiku za utakmice sa Rumunjskom i Nizozemskom. Iznimna nam je čast i obveza da ugostimo našu košarkašku reprezentaciju koja će nadam se u Zadru imati onaj pravi domaćinski ugođaj i uspjeti s dvije pobjede povećati šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine - kazao je Karlović.

Uz službenu potvrdu domaćinstva Zadra, neslužbena je informacija da bi hrvatske reprezentativce u ta dva bitna ogleda protiv Rumunjske i Nizozemske trebao predvoditi Zadranin Marko Popović.