"U Beograd ne idemo igrati utakmicu, idemo pobijediti Partizan", rekao nam je ukratko sve što treba reći Ive Ivanov, košarkaš Zadra pred sutrašnju utakmicu s Partizanom, koja se igra u 17 sati.

Petnaesto kolo ABA lige sutra otvara utakmica dvaju velikih rivala. Od utakmice u prvom dijelu sezone na Višnjiku, koju je Partizan dobio 97:104 puno se toga promijenilo. Zadar je pobijedio u četiri od posljednjih pet utakmioca, a Partizan samo jednu od šest posljednjih. Mnogi se nadaju da će Zadar popraviti skor na gostovanjima kod ovog beogradskog kluba, kojeg je u njegovoj dvorani dobio samo jednom u 14 utakmica ABA lige.

- Čeka nas teška utakmica, ali imamo pobjednički mentalitet, kojeg smo pokazali čak i utakmici koju smo izgubili protiv Cedevite. Radi se o napadački možda najboljoj momčadi ABA lige, sa svih strana prijeti opasnost, ali mi želimo nastaviti svoj niz u Beogradu, najavljuje Ivanov.

Trener Aramis Naglić zadovoljan je atmosferom u momčadi, ali i svjestan kako ispit u Beogradu nipošto neće biti lagan, unatoč obećavajućoj statistici.

- Partizan dolazi iz serije poraza, no bez obzira na formu to je izuzetno neugodna momčad, s dva odlična Amerikanca, Marinkovićem i Andrićem koji imaju preko 40 posto šuta za tri, Veličkovićem... Pokušat ćemo izbjeći igru na otvorenom terenu i utakmicu s puno poena kakva je bila u Zadru. Svoju šansu vidimo u jednoj tvrdoj utakmici, a ako je uspijemo uvesti u te vode onda s obzirom na našu formu možemo nešto očekivati, najavljuje Naglić.

Partizan je uz Zadar najposjećenija momčad ABA lige. Ovoga puta dodatno su odlučili otvoriti dvoranu, u koju će ulaz biti besplatan.

- Lijepo je igrati u takvoj atmosferi. Ne bojimo ih se, imamo pravo postaviti se čvrsto i tražiti pobjedu. I nama i njima to je važna utakmica, no nije ključna, do kraja je puno bodova koji će određivati tko će se naći u kojem društvu, smiren je Naglić.


View on YouTube