Talijanski prvoligaš Openjobmetis Varese (poznatiji u javnosti pod nedavnim imenom Pallacanestro Varese), nekadašnji peterostruki prvak Europe i finalist prošlogodišnjeg FIBA kupa, traži zamjenu za Antabiju Waltera, važnog igrača koji je nedavno pretrpio ozljedu zbog koje propušta ostatak sezone.

Trener Claudio Coldebella u notesu je podcrtao tri imena, a talijanski mediji javljaju kako je izbor pao na igrača Zadra Prestona Knowlesa. U kratkoj informaciji navode kako nekadašnji igrač Pistoie sada igra u Zadru, s učinkom od 13.8 poena, 4.4 skoka i 3.5 asistencije u Aba-Ligi. Druga dva imena koja su bila u trenerovim zamislima su Kwame Vaughn (Aris) i Brandon Triche (PAOK). Vaughnu je navodna mana slab napadački učinak, a Tricheu sumnja na nezaliječenu ozljedu staru dvije godine. S visokom razinom obrambene igre i štedljivim trošenjem lopti u napadu, Knowles najviše odgovara profilu ozlijeđenog Waltera.

Varese, u kojem je nekada igrao Arijan Komazec, ove godine igra ispod očekivanja te se nalazi na 13. od 16 mjesta talijanske Serie A. Knowlesov dolazak zasigurno bi im omogućio bolje igre i povratak prema sredini tablice, ali i umanjio šanse Zadra za odlazak na Final four Aba lige.

Dobre Amerikančeve igre u zadarskom dresu privlače pozornost dosta klubova. Navodno je Knowles uoči studenog već imao ponude iz Turske, zbog kojih je i bilo određenih trzavica, pa i spominjanja odlaska, ali je problem na kraju riješen. Ima li Zadar snage zadržati ponajboljeg igrača vidjet će se već ovih dana, jer Talijani očekuju da bi novi igrač na raspolaganju treneru bio već 7. siječnja.