Košarkaši Zadra nastavljaju s dominacijom u ABA ligi. Nakon nezasluženog poraza od Cedevite u gostima na Višnjiku je pometen skopski MZT, pa će pravi izazov Zadranima donijeti tek gostovanje u sljedećem, kolu protiv Partizana. Nakon ovakve igre, možemo izreći ono što ni najluđi tornadovci nisu sanjali - Zadar u Beograd putuje u ulozi favorita! Neka nas Beograđani demantiraju ako nismo u pravu.

Susret s Makedoncima riješen je već krajem prve četvrtine, kada je Zadar stekao prednost od 20 poena razlike, 32:12. Dvadeset koševa razlike u četvrtini teško je napraviti protiv nekog niželigaša, a kamoli protiv prvaka jedne države, bio on i zadnji u ABA ligi. Teško je nekoga istaknuti u takvoj dominaciji, jer su svi koji su igrali pokazivali superiornost, ali istaknimo po 9 poena Knowlesa i Špralje, koji je za taj skor pogodio tri trice (iz četiri pokušaja). Čelična obrana omogućila je Zadru da do prednosti dođe i bez posebno dobrog šuterskog učinka, pa čak i sa slabijim skakačkim učinkom.

U drugoj četvrtini Makedonci su se približili na devet poena razlike, zahvaljujući prije svega seriji od 11 poena Mincheva u manje od tri minute igre (41:32) , a posebno je dojmljiva bila trica preko ruke Domagoja Vukovića. Naglić mora reagirati i nakon minute odmora umjesto danas indisponiranog Vukovića te Bašića na teren vraća Krajinu i Knowlesa. Upravo je kršni Osječanin najzaslužniji za povratak Zadrove prednosti - četiri puta bez pogreške pronalazi obruč pa Zadar na poluvrijeme ide s prednošću 55:41.

Treća četvrtina u prijašnjim je utakmicama bila kritična za Zadar, no s obzirom na pad u drugoj očekivala se bolja igra ovog puta. Zadar igra nešto slabiju obranu, a i Knowles prima udarac u glavu zbog kojeg mora na klupu i prepustiti mjesto Bašiću. Utakmicu opet u svoje ruke uzima Bostic, koji uz standardno solidnu pucačku partiju pokazuje i mirnoću s linije slobodnih bacanja (10/10). Igrač kojega je Naglić ove godine najduže čekao, i koji je bio u sjeni tada nedodirljivog Knowlesa, sada je taj koji će u prve tri četvrtine, za dvadesetak minuta na parketu, prikupiti 30 poena. Nažalost, u ovim ga trenucima nitko ne slijedi, ali zahvaljujući novoj trici Špralje s istekom vremena, Zadar u posljednju četvrtinu nosi +18 (80:62).

Zadranin Dominik Mavra otvara posljednju četvrtinu tricom za goste, na isti način vraćaju Knowles i Bostic, koji nakon tri minute igre već ima 38 postignutih poena. Samo je Naglićeva odluka da ga odmori u posljednjim minutama spriječila da na mjestu desetica ugledamo četvorku, ako ne i peticu. Četiri minute prije kraja Božić ubacuje poen za stotku (100:74), a do kraja utakmice igra se u revijalnom tonu.

Uz fenomenalnog Bostica valja istaknuti još i Prestona Knowlesa, koji je imao i najbolju valorizaciju (32), Špralju koji je pogodio četiri trice i Krajinu koji je potegao u trenucima kada je bilo potrebno. Kod Makedonaca najbolji bugarski reprezentativac Minchev, nakon njega bivši Zadrani Lalić i Mavra.

Da, i Zadar je osigurao ostanak u ABA ligi i sljedeće godine.