Na Radiju 057 jutros je gostovao trener KK Zadra Aramis Naglić, čovjek koji je vratio košarku doma, kako su ga najavili voditelji Nebojša Prtenjača Prte i Davor Valčić.

- U momčad je ušla jedna pozitiva, za koju su zaslužni svi, igrači, klub, sportski direktor Branimir Longin. Sklopili smo momčad s priličnom dozom karaktera, 5-6 domaćih igrača, pogodili smo s pojačanjima, Amerikancima, starije i mlađe igrače... Imamo jedan pravi brodet. Lijepo je slušati pohvale, kad ne bude valjalo bit će samo Aramis kriv, nema veze, našalio se Naglić.

Badnjak mu nije prošao u očekivanom blagdanskom ozračju, zabolio ga je poraz od Cedevite.

- Zaslužili smo veliki skalp, igrali smo oslabljeni, sa sitnim ozljedama, nismo uspjeli dobiti zbog različitih okolnosti, nekih sudačkih procjena... Ne želim razmišljati o sucima, očekujem od njih da rade svoj posao, da imaju respekt prema momčadi, gradu i navijačima koji tako žive za košarku. Završilo je na našu štetu, žao mi jer znam koliko to svima znači i koliko se pratilo u Zadru.

Zajednička je ocjena kako tajna euforije u Zadru nije samo u rezultatima, već i u načinu na koji momčad igra.

- Imamo ekipu koja uživa u košarci, gušt je biti dio te priče. To se događa kada igrači shvate da mogu zajedno doći do nekog cilja, nestaje taj i pomalo normalni egoizam unutar momčadi.

Koje utakmice iz igračke karijere se prve sjeti?

- Finale 2005. u Zadru protiv Cibone, u Jazinama koje su pucale po šavovima. To je cijeloj mojoj obitelji ostalo u sjećanju, ujedno je bila i moja svojevrsna oproštajna utakmica. U emotivnom smislu to je bilo daleko čak i iznad Olimpijskih igara u Barceloni.

U snimci emisije poslušajte i što je Naglić rekao o Zadrankama, spašavanju motociklista na magistrali te koju je glazbenu želju poželio na našem radiju.