U vrijeme kada se sve više Zadrana odlučuje za vožnju biciklom, a oko grada niče sve više biciklističkih staza, na Žmirićima je niknula staza za one kojima takva vožnja nije dovoljno uzbudljiva. Popularni bubnjar i biciklist Mandre već nekoliko godina pažljivo uređuje stazu koja je narasla na sedam kilometara, a prostire se od streljane do Rampade-Diklo. Kako to izgleda kada uskim puteljcima kroz prirodu prolaze iskusni MTB-ovci moći će se vidjeti već 14. siječnja, kada je zakazana utrka Cross-country OLYMPIC (XCO), koju organiziraju Brdsko-biciklistički klub Pakoštane i E-Bike Zadar.

- Tko voli adrenalin, prirodu, šumu, a uz to i vožnju biciklom, neka dođe i uvjeri se u ono što ova staza sada pruža. Rekreativci za nju već dobro znaju, jer tuda trče, vode pse, a sada će vidjeti da je to moguće i biciklom. Naravno, staza nije za svakoga, tko misli da može voziti neka se prijavi. Može se već i sada doći i voziti po stazi i vidjeti kako bi se netko snašao u utrci. Pozivamo sve Zadrane da u što većem broju dođu na streljanu u nedjelju 14. siječnja, kaže Romeo Fantina iz E-Bike Zadar.

Start je u 12 sati sa streljane u Žmirićima. U sportskoj kategoriji voze se tri kruga ukupne dužine 21,7 kilometara, a u rekreacijskoj dva s 14,7 kilometara staze. Pobjednici će se proglasiti i u kategorijama žene i djeca.

Pravo nastupa imaju svi prijavljeni licencirani i nelicencirani natjecatelji s ispravnim MTB biciklom. Staza nije primjerena za mlađe uzraste, te je preporučena dobna granica za maloljetnike 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Za nastup na utrci je potrebna je prijava na - www.stoperica.live. Preuzimanje brojeva vrši se od 10 do - 11:30 sati na streljani Žmirići. Staza će biti osigurana od strane HGSS i redara, a svaka nezgoda na stazi se prijavljuje najbližem redaru koji će nazvati organizirati saniranje nezgode.

Kako izgleda vožnja na Mandrinoj stazi pogledajte u priloženom videu.


View on YouTube