Klub atletskih veterana Zadar u suradnji sa Školom trčanja Zadar, atletskim savezom Zadarske županije i triatlon klubom Zadar organizira sportsko-humanitarnu 3. atletsku utrku štafeta 4x1000 metara. Utrka će se održati u utorak, 26.12.2017. sa startom na zadarskoj rivi (kod Morskih orgulja) u 11.00h.

Nešto više detalja o utrci nam je rekao Danijel Tadić, tajnik KAV-a Zadar:

„Sa zadovoljstvom mogu najaviti ovu utrku štafeta jer sav dobrovoljni prihod koji prikupimo donirat će se socijalnoj samoposluzi pri Caritasu Zadarske nadbiskupije za nabavu namirnica i potrepština. Startninu svako određuje ovisno o svojim mogućnostima a prijašnja su nam iskustva da se ljudi uvijek odazovu te uspijemo prikupiti za lijepu donaciju socijalnoj samoposluzi.

Ove godine organiziramo štafetu za djecu do 14 godina - 4x250m te štafetu za odrasle 4x1000 metara. Štafeta mora biti sastavljena od 4 člana i mora biti mješovita (muškarci i žene). Trči se od Morskih orgulja, rivom do hotela Zagreb i natrag (djeca naravno puno kraće)."

U utrci sudjeluje i Škola trčanja Zadar. Osnivač Škole trčanja, Jure Šango nam je rekao još nekoliko detalja o subotnjoj utrci:

„Uvijek se rado odazivamo ovakvim plemenitim akcijama. Utrka je vrlo zanimljiva i dinamična te ne nedostaje uzbuđenja i navijanja. Prošle godine je na rivi u štafetama sudjelovalo preko 150 djece i odraslih pa se nadamo to ponoviti i ove godine! Bitno se samo pojaviti na rivi u utorak od 9.30 do 10.30 te preuzeti svoj startni broj. Broj štafeta je ograničen pa bi dobro bilo napraviti prijavu već danas te je poslati na adresu KAV-a (kavzadar@net.hr, zajedno sa nazivom ekipe, imenima članova štafete, te godinama starosti svakog člana). Pozivamo građane Grada Zadra da dođu i podrže ovaj prekrasni sportsko-humanitarni trkački spektakl. Bilo bi lijepo vidjeti mnoštvo dijece i odraslih na ovom plemenitom događaju"

Više detalja o događaju možete pročitati i na Facebook stranici događaja.